Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μόνο Γαλλικά ή Γερμανικά στα δημοτικά σχολεία ως δεύτερη ξένη γλώσσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, "από το σχολικό έτος 2011-2012, η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα, στις Ε΄ & Στ΄ τάξεις των  6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, θα είναι μόνο μία, Γαλλική ή Γερμανική."

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διαδραστική αποκαθήλωση της αυθεντίας (ή μήπως όχι;)

Σε ένα αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, ο διακεκριμένος και έμπειρος καθηγητής ολοκληρώνει το μάθημα της Κβαντομηχανικής. Οι φοιτητές τον έχουν παρακολουθήσει με ενδιαφέρον, η παράδοση ήταν άψογη - ο εν λόγω πανεπιστημιακός άλλωστε φημίζεται για τα μαθήματά του και είναι από τους πιο «αγαπημένους» των σπουδαστών.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι Έλληνες

Αγανακτισμένοι Έλληνες"Ως εδώ. Μας έκοψαν τα όνειρα, το μέλλον, την ελπίδα. Ώρα να τα πάρουμε πίσω." Είναι το κεντρικό μήνυμα των χιλιάδων αγανακτισμένων Ελλήνων που συγκεντρώνονται κάθε μέρα στις κεντρικές πλατείες των πόλεων.

Πηγή : Αγανακτισμένοι Έλληνες



Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Καμία αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Παγωμένα θα παραμείνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται στη Βουλή, απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων τη νέα σχολική περίοδο 2011-2012.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Χρεωκρατία (debtocracy)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.


Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Το Σεπτέμβριο η νέα περίοδος επιμόρφωσης Β' Επιπέδου

Όσοι συνάδελφοι έχουν επιμορφωθεί στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α' επίπεδο) θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα επιμόρφωσης Β' επιπέδου από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Δ.Ο.Ε. : 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 11 του Μάη 2011

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Γενική Απεργία της 11ης του Μάη 2011 που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ καθώς και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της κινητοποίησης σε όλη την Ελλάδα συμπληρώνοντας το πλαίσιο των αιτημάτων με το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου και με συγκεκριμένα αιτήματα αιχμής.