Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εφαρμοστικός νόμος. Το απόλυτο ξεπούλημα.


Διαβάστε τον εφαρμοστικό νόμο με ερμηνευτικό σχολιασμό. Τα τρία πρώτα κεφάλαια αφορούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας και το τέταρτο κεφάλαιο στο γονάτισμα και στην εξαθλίωση του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Όλοι έχουμε ευθύνη να γνωρίζουμε. Όλοι έχουμε ευθύνη να αντιδράσουμε.

Εφαρμοστικός νόμος με σχολιασμό (εναλλακτικός σύνδεσμος σε περίπτωση που οι ... Δημοκράτες ρίξουν τον πρώτο - έχουμε και άλλους μην ανησυχείτε).

Ελλάδα 29 Ιουνίου 2011. Κατάλυση Δημοκρατίας και Συντάγματος. Όλες οι φωτό και τα video.

Αντιγραφή από : Alfavita.gr


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ - ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ

Ελλάδα, 29 Ιουνίου 2011 : 19' και 26" Δημοκρατίας...

Μετά το 16:00 γίνεται ακόμα πιο Δημοκρατικό...




Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ψηφιακοί Αυτόχθονες: Ποιές είναι οι απαιτήσεις της νέας γενιάς μαθητών; Η εκπαίδευση σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, της Δήμητρας Τσιόπελα

Σε αυτή την εργασία οι εκπαιδευτικοί καλούνται να γνωρίσουν την πρώτη γενιά μαθητών που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Η γενιά αυτή, δεν διαθέτει απλώς μεγαλύτερη ικανότητα εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών, αλλά έχει επίσης αναπτύξει διαφορετικούς τρόπους σκέψης, επικοινωνίας και συνεργασίας. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι μελετούν την επιρροή της εντατικής ενασχόλησης με την ψηφιακή τεχνολογία στην ανάπτυξη και τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Από τις έρευνες προκύπτει ότι οι “ψηφιακοί” αυτοί εγκέφαλοι αναπτύσσουν νέες ικανότητες και χρησιμοποιούν νέες τεχνικές μάθησης, όμως ταυτόχρονα τείνουν να ξεχάσουν όσες ικανότητες αδρανούν με αυτό τον νέο τρόπο ζωής. Σχολιάζονται οι επερχόμενες αλλαγές στον ανθρώπινο τρόπο σκέψης, στη δομή της κοινωνίας και στις έννοιες της εκπαίδευσης και της μάθησης. Υπογραμμίζεται η ανάγκη προσαρμογής των εκπαιδευτικών μεθόδων στα νέα αυτά δεδομένα, που επιβάλλουν οι ανάγκες των αυριανών μαθητών.

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Ψηφιακοί Αυτόχθονες, Ψηφιακή Τεχνολογία, Εκπαίδευση

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σκέψεις για τη σκοπιμότητα της λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο και την επίδραση της διοίκησής του σε αυτή, της Αμαλίας Ηλιάδη

Μπλεγμένη στους λαβυρίνθους της σκέψης μου και προσπαθώντας, παράλληλα, να κάνω έναν ελάχιστο «απολογισμό» εμπειριών, θεωριών και ιδεών για τη σκοπιμότητα της  λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο,«σκόνταψα» ευεργετικά στο κίνημα της αποσχολειοποίησης:  Η αποσχολειοποίηση ή το αντι-σχολείο ήταν ένα κίνημα της δεκαετίας του ΄70 και σκοπό είχε να απαλλαγεί η κοινωνία από το σχολείο. Το κίνημα αυτό αμφισβήτησε τις προθέσεις του σχολείου και τον ρόλο της εκπαίδευσης. Κύριος εκφραστής ήταν ο Ιvan Ιllich, ο οποίος υποστήριζε ότι το σχολείο ως θεσμός είναι αποτυχημένος, ότι ο άνθρωπος αποκτά τις γνώσεις έξω από αυτό και ότι υπάρχει καταπίεση με την υποχρεωτική φοίτηση στο σχολείο. Σύμφωνα με αυτό το κίνημα, το σχολείο δρα ως φυλακή του πνεύματος. Αν και η κριτική που άσκησε στο σχολείο το κίνημα της αποσχολειοποίησης ήταν αρκετά εύστοχη, παρ΄ όλα αυτά δεν κατάφερε να δώσει ικανοποιητικές εναλλακτικές απαντήσεις και λύσεις. Οι θιασώτες του υποστήριζαν βέβαια ότι αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή στις κοινωνικές δομές, δεν θα μπορέσει να αλλάξει και η εκπαιδευτική δομή της κοινωνίας.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δ.Ο.Ε. : Ανακοίνωση για τη διαδήλωση της απεργίας στις 15 Ιούνη 2011

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που συμμετείχαν σήμερα, στις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι τεράστιες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις έδειξαν περίτρανα ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να συνεχίζει τη βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει στην ψήφιση του νέου μνημονίου -  μεσοπρόθεσμου προγράμματος, λαιμητόμο των δικαιωμάτων μας. 

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μερική αναδίπλωση για τη δεύτερη ξένη γλώσσα


Ένα βήμα πίσω σε σχέση με την αρχική του απόφαση, έκανε το υπουργείο Παιδείας στο θέμα με τους περιορισμούς στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά και τα γυμνάσια. Σύμφωνα με χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, τονίζεται ότι οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού θα διδάσκονται μία δεύτερη ξένη γλώσσα, βάσει της πλειοψηφούσας επιλογής των μαθητών.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ενημερωτική συνάντηση

Στον ιστότοπο της Φ.Ε. αναφέρεται ότι :

"Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, στο πλαίσιο τού ψηφιακού σχολείου και τής πολιτικής τής Εταιρείας για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη διδακτική πρακτική, εγκαθιστά τις απαραίτητες υποδομές ανά τάξη. Για τον σκοπό αυτό  οργανώνει ενημερωτική συνάντηση στις 20 Ιουνίου 2011 για τους δασκάλους των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού, Εκάλης και Πατρών και στις 24 Ιουνίου 2011 για τους μαθηματικούς και τους φυσικούς των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού, Εκάλης και Πατρών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα τού Ψυχικού σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.
Προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο 2011 ενημερωτικές συναντήσεις και για εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων των παραπάνω Σχολείων, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία τής Θεσσαλονίκης."

 Πρόγραμμα συνάντησης 20 Ιουνίου 2011

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Με παραδείγματα η φοροληστεία απο τη μείωση του αφορολόγητου, του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη

Η κυβέρνηση με την παρέα της, μετά από εντολή της τρόικας και χρησιμοποιώντας πάλι το φόβο της, δήθεν, μη χορήγησης της 5ης δόσης του τοκογλυφικού δανείου προχωράει στη λήψη νέων φορολογικών μέτρων που θα έχουν αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα του 2011.
Χρησιμοποιώντας την ομολογημένη, κατά Πάγκαλο, δικαιολογία που λέει ότι, «τα λεφτά που μπορούμε να βρούμε άμεσα είναι αυτά των μισθωτών», αποφασίζει να σπρώξει πολύ κάτω από το όριο φτώχειας και απόγνωσης, εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς παρά να βάλει χέρι στα 600 εκατομμύρια (σ.σ. 600 δισ. τα υπολογίζει το "Spiegel") ευρώ  που βρίσκονται σε καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας, θεωρώντας, προφανώς, ότι οι καταθέτες αυτών των χρημάτων, τα έχουν περισσότερο ανάγκη από τους χιλιάδες των μισθωτών που έχουν φτάσει, πλέον στα όριά τους και η εξέγερση τους ίσως απλώς θέμα χρόνου.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια ενδεικτικά συγκριτικά παραδείγματα για την φοροληστεία που θα υποστούν ορισμένες κατηγορίες μισθωτών από τα νέα φορολογικά μέτρα.