Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΔΟΕ : Ανακοίνωση για την περικοπή του κινήτρου απόδοσης και την οικονομική εξόντωση των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει το νέο απαράδεκτο αιφνιδιασμό της κυβέρνησης με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών, στο μισό και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.
Η συνεχιζόμενη, ανάλγητη τακτική οικονομικής εξόντωσης των εκπαιδευτικών - των χαμηλότερα αμειβόμενων εργαζόμενων στο δημόσιο, με μισθούς 1000 ευρώ - αναδεικνύει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου και δικαιοσύνης.

Αναλυτικά τι χάνουν οι εκπαιδευτικοί με βάση τις νέες κρατήσεις, την έκτακτη εισφορά και τη μείωση του αφορολόγητου


Πηγή : alfavita.gr

Διαβάστε ακόμα : Με παραδείγματα η φοροληστεία απο τη μείωση του αφορολόγητου, του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΔΟΕ: Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ.Α.Παπανδρέου

κ. Πρόεδρε της  Κυβέρνησης,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση για τα πεπραγμένα σχετικά με τις εξελίξεις στον εργασιακό μας χώρο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με τις εξελίξεις στον εργασιακό μας χώρο, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Την Τρίτη 5-7-2011 έγινε η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Εκεί ανακοινώθηκαν προθέσεις παραιτήσεων και απολύσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας. Συγκεκριμένα:
  • Δύο συνάδελφοι εκδήλωσαν πρόθεση παραίτησης για προσωπικούς λόγους.
  • Αποφασίστηκε η απόλυση μιας συναδέλφου με μόνιμη οργανική θέση στο Νηπιαγωγείο Πατρών, μίας συναδέλφου στο Ψυχικό και δύο συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη.
Αν υπάρξουν και άλλες απομακρύνσεις συναδέλφων , εκτός από τις παραπάνω, αυτές δεν έχουν αναφερθεί στη συγκεκριμένη συνεδρία.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σχετικά με πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σαφώς και έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της περιόδου για τον εργασιακό βίο των συναδέλφων και βρίσκεται δίπλα σε όποιον συνάδελφο ζητήσει τη στήριξη και τη βοήθειά του και τώρα όπως και στο παρελθόν. Εξάλλου εμείς δε βρισκόμαστε στο απυρόβλητο από καμιά διοίκηση ή ηγεσία, αλλά, αντιθέτως, είμαστε μάχιμοι εκπαιδευτικοί όπως οι συνάδελφοί μας και βιώνουμε μαζί μ'αυτούς καθημερινά το άγχος και την ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η παρούσα κατάσταση.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στον εργασιακό μας χώρο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είμαστε παρόντες και παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον εργασιακό μας χώρο. Θα ακολουθήσει έγκυρη και λεπτομερής ενημέρωση πεπραγμένων.

Μετά τιμής,
το Δ.Σ. του Σ.Δ.Ν.Φ.Ε.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων και μείωση ωρών διδασκαλίας

Συνάδελφοι, διαβάστε από το esos.gr τι ισχύει για την περίπτωση προτεινόμενης μείωσης ωρών διδασκαλίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, λόγω αναστολής λειτουργίας τμημάτων, με βάση την Φ8/629/140383/1-04-2011 εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ.

Λύση Σύμβασης Εργασίας

Συνάδελφοι, ενημερωθείτε από το sielbe.gr για το τι ισχύει σχετικά με οποιαδήποτε περίπτωση λύσης της σύμβασης εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.