Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση - Απάντηση στην Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

οι πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., οι οποίες θεωρούμε πως στρέφονται εναντίον του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με πρωτοφανή επιθετικότητα και υπαινιγμούς που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, μάς επιβάλλουν να απαντήσουμε με την παρούσα ανακοίνωση, όχι βεβαίως διότι νιώθουμε υποχρεωμένοι να "απολογηθούμε" στην Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. για τις ενέργειές μας, εφόσον, όπως γνωρίζετε, δεν ανήκουμε στο συγκεκριμένο συνδικαλιστικό όργανο, αλλά επειδή οφείλουμε να δώσουμε σε σας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ώστε να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις από τις συνεχόμενες αυτές επιθέσεις, οι οποίες αναρωτιόμαστε ομολογουμένως από ποιον υποκινούνται και σε τι αποσκοπούν.
   Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι :

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες για τη λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012

Διαβάστε την Φ.3/788/95795/Γ1 εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ με θέμα "Βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες για τη λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012"

Σχετικά με τις προτεινόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών με μόνιμη οργανική θέση

Έχοντας πάντα ως στόχο την έγκυρη και σαφή πληροφόρηση σάς ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά ότι όλες οι περιπτώσεις απολύσεων των εκπαιδευτικών των Ισοτίμων Σχολείων με μόνιμη οργανική θέση που προτείνονται από τους "ιδιοκτήτες"  περνάνε υποχρεωτικά, χωρίς εξαιρέσεις, από Κ.Υ.Σ.Π.Ε./Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. το οποίο και θα τις κρίνει. (Ν.682/άρθρο 37). Αυτό βεβαίως σημαίνει πως δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας ότι πέτυχε με δικές του ενέργειες και παρεμβάσεις να περάσουν από Κ.Υ.Σ.Π.Ε/Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., ούτε  βεβαίως μπορεί κανείς να εμποδίσει την κρίση αυτών των περιπτώσεων από το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. / Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.,αφού κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις διορισμού εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται, ότι καλούνται να υποβάλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2011-2012 από 18/08/2011 έως και 22.08.2011, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν, οι εκπαιδευτικοί κλάδων:

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΔΟΕ : Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου στη συνεχιζόμενη επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ και αφού έλαβε υπόψη του  ότι:
  • Οι νέες απαράδεκτες μειώσεις των μισθών των εκπαιδευτικών, των χειρότερα αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων με μισθούς της τάξης των 1000 ευρώ, δημιουργούν πλέον σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Ταυτόχρονα οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης και η δημιουργία τετελεσμένων, με την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης, πριν το άνοιγμα διαλόγου για το θέμα του νέου μισθολογίου, υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό περιθώριο σκέψης για δικαιοσύνη στη νέα πολιτική μισθών. Η κυβέρνηση παρά τις περί του αντιθέτου εκφρασμένες απόψεις της, χρησιμοποιεί την κρίση ως πρόσχημα προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο τι αποδοχές των εκπαιδευτικών και να τις μετατρέψει ουσιαστικά σε φιλοδώρημα.
  • Η παιδεία βρίσκεται κυριολεκτικά στο στόχαστρο της ανάλγητης πολιτικής του μνημονίου και των περικοπών, όπως  αυτή αποτυπώνεται και από τις τεράστιες μειώσεις (πάνω από 50%) στα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών επιτροπών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισής τους ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, καθαριότητα, ΔΕΗ,ΟΤΕ).
  • Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα υπερβούν τις 20.000 για την επόμενη σχολική χρονιά όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Συνταξιοδοτήσεις μέχρι 10 Αυγούστου 2011, περίπου 11.000, διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών 500-600. Πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου τον Αύγουστο του 2010, 15.800, τον Αύγουστο του 2011, περίπου 5.000-6.000.
  • Δεκάδες άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως η έκδοση και διανομή των σχολικών βιβλίων, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι αποσπάσεις-μετακινήσεις, οι επιλογές σχολικών συμβούλων κ.ά. βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.
  • Καμία απάντηση δε δόθηκε στην, από 19 Ιουλίου 2011, ανοιχτή επιστολή της ΔΟΕ προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και στην από 28 Ιουλίου 2011 επιστολή της ΔΟΕ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Αποφάσισε για το επόμενο χρονικό διάστημα: