Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης : Σε ισχύ το ήδη υπάρχον μισθολόγιο - βαθμολόγιο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς!

Επειδή θεωρούμε ότι καθήκον μας είναι η έγκυρη ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μας και όχι η "ανεύθυνη παροδήγηση", σας πληροφορούμε ότι τα αρμόδια Γραφεία Εκπαίδευσης μάς ανέφεραν ότι δεν μας έχουν εντάξει στο Ενιαίο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο, ούτε έχουν μέχρι τώρα λάβει εντολή από το ΥΠΔΒΜΘ να το πράξουν. Ως εκ τούτου, οι βαθμοί και τα Μ.Κ. παραμένουν τα ίδια, δηλαδή ισχύει για μας το ήδη υπάρχον μισθολόγιο

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές...


Συνάδελφοι,
ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία και οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

Ας υποδεχθούμε το 2012 με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και τη σκέψη ότι η δύναμη, η αποφασιστικότητα και η ομοψυχία θριαμβεύουν ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, όταν οι άνθρωποι δεν παραιτούνται από το μέλλον που τους ανήκει!

Από το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αντί διαλόγου...

Σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί με email, σε όσους συναδέλφους μάς έχουν δηλώσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, ανακοίνωση του Συλλόγου μας με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την υπαγωγή των εκπαιδευτικών λειτουργών της Φ.Ε. στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο...

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1913)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Φ.Ε.


Αγαπητοί συνάδελφοι,
   
Στη 13η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Φ.Ε., που έγινε σήμερα Tετάρτη 21-12-2011 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδρίων της Εταιρείας, αποφασίστηκε η αυθαίρετη ένταξη των εκπαιδευτικών της Φ.Ε. στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (Ν. 4024/2011). 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για την κατάργηση των αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ακόμα και οι κατηγορούμενοι για τα απεχθέστερα εγκλήματα, δικαιούνται το δικαίωμα στην υπεράσπιση.

Η σαθρή επιχειρηματολογία, της ατιμωρησίας, η οποία δήθεν οφείλεται στην παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια, δε στέκεται σε σοβαρή βάση, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η πλειοψηφία των συμβουλίων στελεχώνεται από διορισμένα και όχι αιρετά μέλη.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Φ.Ε. σχετικά με το Ενιαίο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο

Σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά με το Ενιαίο Μισθολόγιο και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, σας κοινοποιούμε επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Φ.Ε. με θέμα: "Σχετικά με το Ν. 4024/2011 - Ενιαίο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο".
Σας ενημερώνουμε, επίσης,  ότι έγγραφο με τις  θέσεις του Συλλόγου μας για το ίδιο κρισιμότατο θέμα έχει σταλεί και προς την ηγεσία του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους : Οι διατάξεις περί Ενιαίου Μισθολογίου ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με έγγραφό του (αρ. πρωτ. 2/82176/0022) αναφέρει (μεταξύ άλλων) ότι "οι διατάξεις του κεφαλαίου Β΄ του Ν. 4024/2011 δεν μπορούν να εφαρμοστούν στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς...", επιβεβαιώνοντας τις θέσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.

Επίσης, σε άλλο έγγραφο (αρ. πρωτ. 2/73944/0022) αναφέρεται αντίστοιχα ότι η μείωση ή κατάργηση του κινήτρου απόδοσης δεν εφαρμόζεται στις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.