Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνονται (τραγικά) οι κρατήσεις, εξαφανίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη...

Η ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την "κατάργηση" της ιατρικής περίθαλψης:


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Tα αντιλαϊκά - αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν έχουν σταματημό, στερώντας ακόμη και τα πλέον αυτονόητα, όπως το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής "κατάργησης" της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. 

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έντονο κύμα ψύχους μέχρι και την Πέμπτη 2/2

Έντονο κύμα ψύχους αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι και την Πέμπτη 2/2, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών αρμόδιων υπηρεσιών. Ειδικότερα για τις περιοχές Ψυχικού και Εκάλης, που μας αφορούν, αναμένονται χιονοπτώσεις, θερμοκρασίες υπό του μηδενός και κατά συνέπεια παγετός, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Οι οδηγοί και οι πεζοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Και ο Υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει το αυτονόητο

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Τ. Αντωνίου και Ν. Νικολόπουλου, ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το Ενιαίο Μισθολόγιο δικαιώνοντας απόλυτα τις θέσεις του ΣΔΝΦΕ. Οι ιδιοκτήτες και τα Δ.Σ. των ιδιωτικών σχολείων καλούνται να εφαρμόσουν τα νόμιμα.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στο δρόμο προς μια οργουελική κοινωνία, η άγνοια και η αδιαφορία είναι επικίνδυνες.

Η Ελλάδα, μεταξύ άλλων κρατών της Ε.Ε. συνυπέγραψε τη συμφωνία ACTA, που είναι δημοσιευμένη στο τέλος ενός δελτίου τύπου που αφορά στη Γεωργία και την Αλιεία...

Η συμφωνία ACTA αφορά στην ποινικοποίηση της διακίνησης υλικού που προστατεύεται από "πνευματικά δικαιώματα" στο internet, στην ουσία όμως πρόκειται για μια καλά καλυμμένη προσπάθεια να ελεγχθεί από τους "γνωστούς - άγνωστους" το τελευταίο κάστρο της ελεύθερης επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών της Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η υπογραφή της χώρας μας έμεινε κρυφή από τους Έλληνες, κρατήθηκε μακριά από τα δοτά ΜΜΕ και φυσικά ούτε λόγος για δημόσια διαβούλευση και διαφάνεια.

Χρόνος για να αποσυρθεί το έκτρωμα που ονομάζεται ACTA υπάρχει μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οπότε και το θέμα θα ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο. 
Αφού ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες του ACTA, μπορείτε να ψηφίσετε ως Ευρωπαίοι Πολίτες, ώστε να εκφράσετε την αντίθεσή σας.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μάλλον σε αυτή τη χώρα κάθε γενιά πρέπει να ζήσει μια εθνική προδοσία...

Σε συνέχεια προηγούμενων αναδημοσιεύσεών μας σχετικά με το σκάνδαλο (μάλλον εθνική προδοσία) της παραποίησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου η χώρα να μπει στο ΔΝΤ και να εισέλθει σε μια παρατεταμένη (;) περίοδο οικονομικής / πολιτικής / εθνικής υποδούλωσης και κατάλυσης του Συντάγματος, μπορείτε να διαβάσετε και την παρακάτω αρθρογραφία.:

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Όταν το αυτονόητο χρειάζεται να διατυπωθεί εγγράφως...

Με το υπ' αριθμ. πρωτ. Φ.17.2/273/13-1-2012 έγγραφο προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, ο διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Παρασκευάς Βεντήρης, κοινοποιεί την Φ.18/2366/Δ5/10-1-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. και τους καλεί να υποβάλουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών με βάση τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Απάντηση του ΣΔΝΦΕ στην ΟΙΕΛΕ

Ο Σύλλογός μας απάντησε εγγράφως στην επιστολή τής ΟΙΕΛΕ με αρ. πρωτ. 22636/11-1-2012.

Από το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ

Αναζητήστε τους συμβεβλημένους ιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από λίστα (αρχείο xls).

Ποιες υπηρεσίες εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ

Οι περιφερειακές υπηρεσίες υγείας που θα ενταχθούν (σ.σ. εντάχθηκαν ήδη) από 1.1.2012 στον ΕΟΠΥΥ αναφέρονται σε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας και Υγείας. Ειδικότερα οι υπηρεσίες που εντάσσονται στον νέο φορέα είναι:

Ψαλιδίζονται ακόμη περισσότερο οι παροχές υγείας για τους ασφαλισμένους - Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις

Σύμφωνα με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ισχύει ποσοστό συμμετοχής 25% των ασφαλισμένων για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που προμηθεύονται από το εμπόριο. 

Από τη συμμετοχή του 25% εξαιρούνται:

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ενιαίο Μισθολόγιο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς: ΤΕΛΟΣ και με τη... βούλα !!!

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δημοσίευσε σήμερα την εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ με αριθμ. πρωτ. Φ.18/2386/Δ5/10-1-2012 και θέμα "Μισθοδοσία Ιδιωτικών εκπαιδευτικών", που κοινοποιεί στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας το έγγραφο του Γ.Λ.Κ. με αριθμ. πρωτ.  2/82176/0022/1-12-2011.  

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Υπ. Παιδείας: Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν υπάγονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ online", οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν υπάγονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο όπως οι δημόσιοι. Αυτό ξεκαθαρίζεται με εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ που απέστειλε για εφαρμογή προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Πηγή :  ΤΑ ΝΕΑ online

Υ.Γ.: Θα επανέλθουμε στο θέμα, με περισσότερες λεπτομέρειες και τεκμηρίωση.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου

Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν. 

Είπαν για τους αδιάφορους...

"Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου". 

                                                                              ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΡΑΜΣΙ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του μαθήματος του θεάτρου στην Π.Ε. και Δ.Ε.

Συνάδελφοι, λάβαμε και σας κοινοποιούμε τα ακόλουθα:

Στις 22/12/2011 δημοσιεύθηκε το υπ’ αριθμ. 124662/Γ2/1-11-2011 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.  με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πιλοτική τους εφαρμογή του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης», όπου αναφέρεται ότι θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα της Μουσικής και των Εικαστικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής καταργείται πλέον στα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία. Το μάθημα του Θεάτρου δε θα ενταχθεί στα πιλοτικά Γυμνάσια, ενώ έχει ήδη καταργηθεί από τον Σεπτέμβρη του 2011 το μάθημα Στοιχεία Θεατρολογίας στο Νέο Λύκειο.

Περί 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Επειδή πολλά ακούγονται από τα ΜΜΕ (το "Ε" έχει διάφορες ερμηνείες) για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να χάσουν τον 13ο και 14ο μισθό, όσοι επιθυμούν μπορούν να διαβάσουν και τα ακόλουθα άρθρα :