Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Υφυπουργός Παιδείας: Παράνομες οι περικοπές μισθών και η αυθαίρετη τοποθέτηση σε Βαθμολογικά Κλιμάκια στους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς!

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού που κατέθεσε η Βουλευτής Ά Πειραιά, Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση σχετικά με την αυθαίρετη εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (Ν. 4024/2011) στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο και τη δευτερολογία της κ. Ρεπούση.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τα πάντα... σε κίνηση...


Στου κουφού την πόρτα...

Και νέα εγκύκλιος (Φ5/84724/Δ5/23-7-2012) εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία ισχύει το παλιό καθεστώς μισθοδοσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Είναι για άλλη μια φορά σαφές ότι οποιαδήποτε περικοπή στις αποδοχές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών είναι αυθαίρετη και παράνομη.

Ακούτε άραγε το βογκητό;

Μετά το τέλος της αντοχής, ακολουθεί το τέλος της ανοχής που με τη σειρά του φέρνει το τέλος του status quo.
 
«Βογκούσε, του ΄κανε καλό να βογκάει. Την πρώτη φορά στην απομόνωση βογκούσε συνέχεια και χαιρόταν ν΄ ακούει τη φωνή του.
Κάτι απόμεινε, δεν χάθηκαν όλα. Το έκαμαν πολλοί αυτό στα κελιά,
μερικοί στην αρχή, άλλοι αργότερα, όταν αισθάνονταν μοναξιά.
Τότε αρχίζανε, ήταν κάτι ανθρώπινο, τους παρηγορούσε».
Άλφρεντ Ντέμπλιν, «Μπέρλιν Αλεξάντερπλατς», εκδ. Οδυσσέας, 1982.

Ανοικτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία 

Κύριες και κύριοι της πολιτικής,

Θέλω να πιστεύω ότι ξεφυλλίζετε καθημερινά τον τύπο και πως ρίχνετε μια ματιά στα μεγάλα ειδησεογραφικά sites και έτσι, γνωρίζετε πως οι αυτοκτονίες έχουν προσλάβει στη χώρα μας μορφή επιδημίας, πως διαπιστώθηκε κρούσμα φυματίωσης σε εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας, πως υπήρξαν κρούσματα ελονοσίας στη νότιο Πελοπόννησο, πως στα ραδιόφωνα ακούγονται πληροφορίες ότι τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν έχουν ανταλλακτικά και καύσιμα, πως το ίδιο συμβαίνει σε κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας στρατιωτικές μονάδες. Αυτά είναι μερικά από τα δραματικά που συμβαίνουν στο προσκήνιο. 

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της μισθοδοσίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα το πρωί η Βουλευτής Ά Πειραιά, Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση σχετικά με την αυθαίρετη εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (Ν. 4024/2011) στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Απλές πρακτικές συμβουλές για εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών (μέρος 1o)

Με αφορμή τη "Δημόσια έκκληση για υιοθέτηση ΕΛ/ΛΑΚ" από την «Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ», σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε το Ελληνικό Δημόσιο να εξοικονομήσει τουλάχιστον 500.000.000 ευρώ μόνο από το λογισμικό που χρησιμοποιεί, αξίζει να αναρωτηθεί κανείς πόσες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα είχαν εξοικονομηθεί αν είχε υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΔΝΦΕ για αντικατάσταση του κλειστού λογισμικού  (στο οποίο έχει κλειδωθεί η Φ.Ε.) από λογισμικό ανοικτού κώδικα.

Αλήθεια, πόσες θέσεις εκπαιδευτικών "κοστίζει" το κλειστό λογισμικό της τελευταίας 10ετίας;

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Έκτακτο : Άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε σχέση με την περικοπή των τακτικών αποδοχών μας

Συνάδελφοι,


Τις τελευταίες 24 ώρες (γιατί άραγε εν μέσω καλοκαιριού;) οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Φ.Ε. άρχισαν να λαμβάνουν συστημένες επιστολές από τη Φ.Ε. (υπογράφει ο κ. Χρυσανθακόπουλος) με τις οποίες ενημερώνονται, μεταξύ άλλων, για την επικείμενη περικοπή των αποδοχών τους. (Έχετε ενημερωθεί σχετικά από τον ιστότοπό μας και με προσωπική ενημέρωση στα mail σας.) Θεωρούμε (μετά από έγκυρη νομική συμβουλή) ότι ο κάθε εργαζόμενος ατομικά, εφόσον δεν συναινεί στην περικοπή αυτή, θα πρέπει να απευθύνει δήλωση προς τον εργοδότη, επί της οποίας θα εκφράζει την αντίθεσή του και την επιφύλαξή του περί προσβολής της εγκυρότητας μίας τέτοιας απόφασης.

Σε λίγο: Δραματικές εξελίξεις σε σχέση με την περικοπή των τακτικών αποδοχών μας...


Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Χρήσιμο, για όταν έρθει η ώρα...

Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην άρνηση (σ.σ. Φραγκιάς) και στην υποτέλεια! (σ.σ. Φραγκιάς) Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Καταγγελία του ΣΔΝΦΕ στο Υπουργείο Παιδείας για την αυθαίρετη και παράνομη περικοπή των τακτικών αποδοχών στους εκπαιδευτικούς της Φ.Ε.

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο Νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ακολουθεί η δημοσίευση της καταγγελίας της αυθαίρετης και παράνομης περικοπής των αποδοχών μας, προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Απόφαση του Δ.Σ. της Φ.Ε. για αυθαίρετη και παράνομη μείωση των αποδοχών μας

Το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στη συνεδρία της Τετάρτης 4/7/2012, με θέμα ημερήσιας διάταξης "Συζήτηση επί οικονομικών προβλημάτων της Φ.Ε. που αφορούν στη λειτουργία των Σχολείων", αποφάσισε τη μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών της Φ.Ε. με περικοπή κατά 50% της "οικειοθελούς παροχής", όπως αυθαίρετα βαφτίστηκε μέρος των αποδοχών μας από 1η Ιανουαρίου του 2012. Η περικοπή αυτή ανακοινώθηκε ότι θα γίνει από 1η Αυγούστου 2012 και η καταβολή του μισθού μας θα γίνεται ανά δεκαπενθήμερο από εδώ και στο εξής.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τι ισχύει για το συνταξιοδοτικό των 170.000 εκπαιδευτικών - Πως διαμορφώνονται οι συντάξεις μετά τις αλλαγές στην κύρια σύνταξη και στα επικουρικά ταμεία



Με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226Α /27-10-2011) διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στο συνταξιοδοτικό των χιλιάδων συνταξιούχων εκπαιδευτικών και κυρίως στους όρους διαμόρφωσης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των 170.000 περίπου εν ενεργεία εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.