Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χειραγωγήσεις, να οδηγήσεις χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε μισθολογική στασιμότητα και -τέλος- να απολύσεις;

...Με την "αξιολόγηση" φυσικά! Ειδικά όταν "αξιολογείς" μη μετρήσιμα μεγέθη! 

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας με θέμα "Τρόικα Εσωτερικού : Σχέδιο ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών", αξίζει να διαβάσετε μια επιγραμματική ανάλυση της "αξιολόγησης" που προωθείται και των πραγματικών της στόχων: Τι κρύβει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: Απ' το αυτί και στον... μαυροπίνακα

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Η εγκύκλιος για τη νέα ληστεία στους μισθούς μας

Η μείωση στους μισθούς  λογικά θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου  και φυσικά θα είναι και αναδρομική από 1-1-13.

Διαβάστε την εγκύκλιο.

Διαβάστε σε προηγούμενη ανάρτησή μας πόση θα είναι περίπου η μείωση στο μισθό σας (εξαιρούνται όσοι δεν έχουν παιδιά).

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΟΕ: Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τρόικα Εσωτερικού : Σχέδιο ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Δόθηκε προς "δημόσια διαβούλευση" το σχέδιο ΠΔ που θα ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τα λόγια μπορεί να φαντάζουν θετικά σε κάποιον τρίτο ή μη υποψιασμένο : Διοικητική αξιολόγηση εκπαιδευτικού, εκπαιδευτική αξιολόγηση, ποιοτικός αξιολογικός χαρακτηρισμός εκπαιδευτικών, έκθεση αυτοαξιολόγησης.... Πίσω από αυτά όμως φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της "κυβέρνησης" για απολύσεις, μισθολογική στασιμότητα, ποσόστωση στις προαγωγές και -το κυριότερο- μια νέα μορφή κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία δεν βάζεις άτομα διαφορετικών ομάδων να αντιμάχονται για να καταλύεις το Σύνταγμα ανενόχλητα, αλλά άτομα του ίδιου επαγγελματικού χώρου, δηλαδή συναδέλφους, να "σφάζονται" για μία προαγωγή μισθού πείνας...

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εισήγηση - Πρόταση προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

 Πηγή : ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ελλάδα διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο ύφεσης! Μιας ύφεσης που διαρκώς βαθαίνει, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τον κίνδυνο του τεράστιου δημοσίου χρέους της και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας και περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρά και επώδυνα μέτρα εις βάρος της ελληνικής Κοινωνίας. Οι αντοχές των εργαζομένων αλλά και συνολικά της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και τις ασκούμενες πολιτικές, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αδιέξοδη και αντικοινωνική μνημονική πολιτική. 
 
Αυτή η κοινωνικά άδικη πολιτική, που εκφράζεται κυρίως μέσα από τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων και τη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του κοινωνικού κράτους, είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική, καθώς αντί να οδηγεί στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης κι έτσι να δημιουργεί την ελπίδα για έξοδο από την κρίση, βυθίζει τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση. 

Ανακοίνωση για τις άδειες των αναπληρωτών: «Όποιος αρρωσταίνει πάνω από 15 ημέρες χάνει τη διδακτική του προϋπηρεσία δεν πληρώνεται και απολύεται!»

 Πηγή: ΔΟΕ

Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας που υπογράφει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης κυρία Ευδοκία Καρδαμίτση καθορίζεται το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση). 


Με βάση το πλαίσιο αυτό: όποιος αναπληρωτής εκπαιδευτικός παίρνει αναρρωτική άδεια πάνω από 15 μέρες χάνει την εκπαιδευτική του προϋπηρεσία, δεν πληρώνεται και ...απολύεται!! Με την ίδια εγκύκλιο κάθε έγκυος αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με επαπειλούμενη εγκυμοσύνη που παίρνει αναρρωτική πάνω από 15 μέρες χάνει τη διδακτική της προϋπηρεσία!

 Συγκεκριμένα:

Να αποσυρθεί τώρα η παράνομη εγκύκλιος για τις άδειες των αναπληρωτών

Πηγή : alfavita.gr











www.paremvasis.gr                                                                                                                                Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΙΣΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ


Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στην πραγματικότητα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λογίζονται ως ανασφάλιστοι και δουλεύουν στα όρια της μαύρης απασχόλησης!
Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

"Ψηφίζεται" 14/1/2013 κατά τρόπο αντισυνταγματικό το ΦΕΚ 240 που καταργεί την εθνική κυριαρχία.

 
Επειδή είναι κουραστικό να τα γράφουμε ξανά (αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κυβέρνηση που ασκεί νομοθετική εξουσία, αντισυνταγματικές διατάξεις, αντισυνταγματική "επικύρωση από τη βουλή", που δεν έχει καμία νομιμοποίηση να καταλύει το Σύνταγμα), ακούστε τα από συνταγματολόγο (όχι αυτόν με τα στικ).

Το ΦΕΚ 240 προβλέπει την παραίτηση του ελληνικού κράτους από κάθε μορφή ασυλίας (πράγμα που σημαίνει ότι όποιος νομίζει ότι έχει περιουσιακά στοιχεία, βρίσκεται σε πλάνη). Το άρθρο 120 είναι ό,τι απέμεινε σε όσους έχουν στοιχειώδη δημοκρατική και εθνική συνείδηση.


Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

2013 Ευχές!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. σας εύχεται


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, γεμάτη υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα!