Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 25/4/13

Συνάδελφοι,

σε συνέχεια της ανάρτησής μας με θέμα "Έκτακτη Γενική Συνέλευση 25/4/13", σας ενημερώνουμε ότι με απόλυτη απαρτία πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΔΝΦΕ στα Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης με θέμα ημερήσιας διάταξης "Παράνομη περικοπή από τη Φ.Ε. Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας - Πλαίσιο δράσης".

Στη Συνέλευση αυτή έγινε σαφές ότι η περικοπή του Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας από τη Διοίκηση της Φ.Ε. είναι παράνομη διότι:

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ψηφίζεται σήμερα το Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ωράριο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή διατάξεις που αφορούν και στο ωράριο και τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ειδικότερα η υποπαράγραφος Θ2 (Σχέδιο Νόμου "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των Ν. 4046/2012 και 4127/2013") προβλέπει για την ιδιωτική  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τη λειτουργία κατ' εξαίρεση επταθέσιων έως και ενδεκαθέσιων δημοτικών σχολείων, καθώς και άνω των δωδεκαθέσιων υπό προϋποθέσεις. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση αποδοχών στους εκπαιδευτικούς που δεν συμπληρώνουν πλήρες ωράριο ή συμπλήρωση του ωραρίου τους σε "σχολικές δράσεις", κατόπιν απόφασης του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ρυθμίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής των παραπάνω.


Αξίζει να σχολιαστεί ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται για να ψηφιστούν τέτοιες διατάξεις, οι οποίες εξασφαλίζουν ακόμα 10 εκ. € κέρδη ανά έτος στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και προσθέτουν άλλο ένα καρφί στο Γολγοθά της Παιδείας, χωρίς κανένα κοινωνικό/παιδαγωγικό όφελος.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, έστω και την ύστατη τούτη στιγμή.

Αύξηση ωραρίου και διαμαρτύρεσαι;

Έμαθα για την αύξηση του ωραρίου Πέμπτη πρωί . Το απόγευμα της ίδιας μέρας είχα κανονίσει να πιώ ένα καφέ με τρείς φίλους. Ο ένας , αδιόριστος φιλόλογος, συντηρείται με 3 ώρες ιδιαίτερα την εβδομάδα και τη "βοήθεια από το σπίτι". Ο άλλος δουλεύει στον "ιδιωτικό τομέα", για 600 ευρώ το μήνα με 10 ώρες εργασία την ημέρα. Η τρίτη είναι άνεργη εδώ και μήνες. Η πρόσφατη επαγγελματική της εμπειρία ήταν όταν δούλεψε για ένα μήνα και ποτέ δεν πληρώθηκε. Καθίσαμε γύρω από το τραπέζι και όταν με ρώτησαν "τι νέα;" ντράπηκα να απαντήσω. Τι να τους πω; Ότι μας αύξησαν το ωράριο για 2 ώρες;
 
 
Γύρισα σπίτι και προσπαθούσα να κοιμηθώ. Σκεφτόμουν. Μήπως είναι μια μορφή απόλυτα εγωκεντρικού, συντεχνιακού πνεύματος η αντίθεση στην αύξηση του ωραρίου; Σε μια χώρα που βουλιάζει στην ανεργία και στην ανέχεια, πόσο σημαντικό είναι το εάν οι εκπαιδευτικοί της θα εργάζονται 2 ώρες παραπάνω την εβδομάδα; Εάν με αυτό τον τρόπο καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε έστω και λίγα κεφάλαια, δεν θα είναι κέρδος για το τόπο; Δεν πρέπει κι εγώ να κάνω κάποια θυσία (ακόμη μία), μικρή σε σχέση με τη θυσία που έχουν υποστεί οι χιλιάδες απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα;

ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: Η Διάταξη για την αύξηση του ωραρίου οδηγεί το 11% των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην ανεργία και επιφέρει επιπλέον κέρδη 10 εκ. € το χρόνο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.


Έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών θα οδηγήσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην ανεργία. 11.000 αναπληρωτές πιθανότατα απομακρύνονται από τη δημόσια εκπαίδευση, αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά. Ειδικότερα για την ιδιωτική εκπαίδευση τυχόν ψήφιση της ρύθμισης που αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θα επιφέρει την κατάργηση 527 θέσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι απολύεται το 11,1% των υπηρετούντων ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες αποκομίζουν από τη ρύθμιση περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (θυμίζουμε ότι έχουν ήδη κερδίσει περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο νέο μισθολόγιο),  ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από τη συνεπακόλουθη μείωση των αποδοχών τους χάνουν 7,5 εκατομμύρια ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία 5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι, ενώ προ της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου το μισθολογικό κόστος αποτελούσε το 40,6% των εσόδων των ιδιωτικών σχολείων, μετά τις μειώσεις από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, η μισθολογική δαπάνη έπεσε στο 30,3%, ενώ σε περίπτωση εφαρμογής της αύξησης ωραρίου το κόστος για μισθούς συρρικνώνεται στο 25,9% (οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι για τους μισθούς διαθέτουν το 65% των διδάκτρων).

Και αναρωτιέται κάποιος εύλογα: Ποιο είναι το παραγόμενο εκπαιδευτικό/κοινωνικό όφελος από τη συγκεκριμένη ρύθμιση; Ποιος είναι ο μοναδικός ωφελημένος από τα νομοθετήματα των τριών τελευταίων ετών για την ιδιωτική εκπαίδευση;
 
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα σε κόμματα και στους υπυευθύνους Παιδείας τους την έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και την έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ που δημσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ: Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πληρώνονται μόλις για το 60% της δουλειάς που προσφέρουν!


Έρευνα που διεξήγαγε το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ με τίτλο «Ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός ξανά στο μάτι του κυκλώνα – Το άμισθο εξωδιδακτικό του ωράριο και οι συναφείς δραστηριότητες» σε δείγμα 478 ιδιωτικών εκπαιδευτικών και δημοσιεύεται σήμερα συμπεριλαμβάνει συγκλονιστικά στοιχεία για την υπερεκμετάλλευση της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή μόλις το 60% περίπου της δουλειάς που προσφέρουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αμείβεται. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι η εκτός υποχρεωτικού προγράμματος εργασία που προσφέρουμε στα σχολεία μας παρέχεται σχεδόν δωρεάν (το 96,90% , σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας)!

Η ΟΙΕΛΕ ανακοίνωσε σήμερα την έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ και εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Θυμίζουμε ότι τις τελικές της θέσεις για τη ρύθμιση η ΟΙΕΛΕ θα τις λάβει στο αυριανό έκτακτο ΔΣ της.

Δείτε εδώ την έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου


Πηγή : ΟΙΕΛΕ

Κρίσιμες εξελίξεις: Κατατέθηκε στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο που περιέχει ρυθμίσεις σχετικές με το ωράριο των εκπαιδευτικών

Κατατέθηκε προ ολίγων ωρών στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των ν. 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013». Η υποπαράγραφος Θ2 του πολυνομοσχεδίου περιέχει ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων υπάρχει διάταξη για το ωράριο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.


Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση για την υποπαράγραφο Θ2 και τις ρυθμίσεις της υποπαραγράφου του πολυνομοσχεδίου.

Πηγή : ΟΙΕΛΕ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 25/4/13

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη  25 Απριλίου 2013 στις 15.15, στην Αίθουσα Προβολών (δίπλα στην καντίνα) των Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης.

Θέμα Ημερήσιας Διάταξης :

Παράνομη περικοπή από τη Φ.Ε. Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας - Πλαίσιο δράσης.


Η παρουσία σας κρίνεται άκρως απαραίτητη για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για το εργασιακό μας μέλλον και ο καθένας πλέον θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.

Παράνομη περικοπή του "Δώρου Πάσχα" και του "Επιδόματος Αδείας" από τη Φ.Ε.

Aγαπητοί συνάδελφοι,  

σας ενημερώνουμε ότι στη συνεδρία του Δ.Σ.  της Φ.Ε. που έγινε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 αποφασίστηκε από τη Διοίκηση  η περικοπή του Δώρου Πάσχα και του Επιδόματος αδείας. Τα  Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και του Συλλόγου των Καθηγητών της Φ.Ε. ζήτησαν, πριν ξεκινήσει η συνεδρία, να παραβρεθούν σύσσωμα σ΄ αυτή, αλλά το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Φ.Ε. και έτσι στη συνεδρία παραβρέθηκαν μόνο οι Πρόεδροι των Συλλόγων.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε. με θέμα τις αποδοχές των εκπαιδευτικών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο ΣΔΝΦΕ απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε. επιστολή (αρ. πρωτ. ΦΕ 1344/15-4-2013) με θέμα τις αποδοχές των εκπαιδευτικών της Φ.Ε.

Στην επιστολή αυτή υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί της Φ.Ε. έχουν ήδη υποστεί δύο σημαντικότατες μειώσεις στις αποδοχές τους με αποφάσεις του Δ.Σ. της Φ.Ε., για τις οποίες έχουμε εκφράσει από την αρχή τη διαμαρτυρία μας και τη σαφέστατη αντίθεσή μας ως προς τη νομιμότητα των περικοπών αυτών, τόσο εγγράφως, όσο και προφορικά. Μιλάμε, βεβαίως, για το εκπαιδευτικό επίδομα της Φ.Ε. που περικόπηκε από τον Ιούλιο του 2010 και το 50% της φερόμενης ως "οικειοθελούς παροχής" από τον Αύγουστο του 2012.

Τονίζεται επίσης σ' αυτή την επιστολή η εξαιρετικά δυσχερής κατάσταση στην οποία έχουν πια περιέλθει οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί της Φ.Ε. σε αντιδιαστολή με τη συνεχιζόμενη προσφορά τους στα Σχολεία, η οποία κρατά το επίπεδο των Σχολείων της Φ.Ε. υψηλό και ανταγωνιστικό.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Αφοπλίστε την τηλεόραση

Αρθρογράφος: 
Βασίλης Μουλόπουλος

Ζούμε μια εθνική σχιζοφρένεια. Ζούμε σε μια Ελλάδα που βυθίζεται όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην απελπισία, στην ταπείνωση. Και σε μια Ελλάδα τηλεοπτικού σουρεαλισμού, όπου τίποτε από αυτά δεν υπάρχει. Όπου η εικονική πραγματικότητα κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, από τους οίκους της πολιτικής έως τις οικίες των πολιτών, παραμορφώνοντας την «πραγματική πραγματικότητα».
 
Η τηλεόραση έπαψε να είναι μέσο, εικόνα, απέκτησε αυθυπαρξία, είναι Η πραγματικότητα, Η εξουσία, Η πολιτική. Το μέσο είναι το μήνυμα, όπως έλεγε ο Μακ Λούαν.
 
Δεν είναι μόνο τα δελτία ειδήσεων που κατευθύνουν συνειδήσεις και ψήφους, αλλά η παρουσίαση της ζωής, η οποία σε όλες τις «πλευρές» της -από τις εκπομπές μαγειρικής ώς τα τοκ σόου, από τις ενημερωτικές εκπομπές ώς τα σίριαλ και τις τηλεπαρουσιάστριες του καναπέ και του κουτσομπολιού- μεταδίδεται στον τηλεθεατή επεξεργασμένη και μεταποιημένη.
 

Επικείμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες εβδομαδιαίως, σύμφωνα με το "Έθνος".

Στο alfavita.gr δημοσιεύεται ανάρτηση με θέμα "Νέο ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς - Χιλιάδες αναγκαστικές μετακινήσεις", που αναδημοσιεύει άρθρο της εφημερίδας "Έθνος". Τα άρθρα της συγκεκριμένης εφημερίδας για το συγκεκριμένο θέμα κατορθώνουν και αναδημοσιεύονται στο διαδίκτυο, προετοιμάζοντας έτσι την εκπαιδευτική κοινότητα γι΄αυτό που έρχεται, αλλά και ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό της κοινής γνώμης με θύμα αυτή τη φορά τον εκπαιδευτικό. 

Αν και αξίζει να διαβάσετε το άρθρο, αλλά και τον αντίλογο που έχουμε δημοσιεύσει με θέμα "Τα παπαγαλάκια ξεκίνησαν τη βρώμικη προπαγάνδα τους… Ασύστολα ψεύδη για το ωράριό μας! του αιρετού Ζαχαρία Καψαλάκη", επισημαίνουμε ότι, πέρα από την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, οι "10.000 θέσεις αναπληρωτών" που δήθεν θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση δεν πείθουν κανένα. Όλοι πια ξέρουν ότι μεταφράζονται σε αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων, περαιτέρω υστέρηση στα έσοδα του κράτους. Πρόκειται για τη συνέχιση της ίδια πολιτικής που 3 χρόνια τώρα, όλοι έχουμε δει τα αποτελέσματά της...

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κουβέλης: 180.000 μέχρι το 2015 θα φύγουν από το Δημόσιο

Σε συμφωνία για τους τρόπους απομάκρυνσης όσων δημοσίων υπαλλήλων επιθυμεί η τρόικα φαίνεται πως κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα με τη συμμετοχή και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος εκλήθη στις 4 το απόγευμα να μεταβεί στο Μαξίμου.

Η μείωση του προσωπικού θα γίνει εμπροθέσμως, νομίμως και με αποτελεσματικό τρόπο, δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Έκτακτη είδηση: Απόφαση-σταθμός η 31/2013 του Αρείου Πάγου για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Αλλάζει άρδην το τοπίο για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα με την ιστορική απόφαση 31/2013 του Αρείου Πάγου που βάζει φρένο στην τακτική πολλών εργοδοτών να απολύουν κατά κύριο λόγο «παλιούς», άρα ακριβούς εργαζόμενους, για να προσλάβουν νεότερους και φτηνούς. Η αρχαιότητα, η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση θα πρέπει να συνυπολογίζονται πλέον από τον εργοδότη, όταν καταγγέλλει τη σύμβαση εργασίας κάποιου εργαζόμενου για οικονομοτεχνικούς λόγους, ειδάλλως η καταγγελία θα κρίνεται παράνομη ως καταχρηστική.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ή θα τους αφήσουμε να μας… αξιολογήσουν ή θα τους στείλουμε να πάνε να …αυτοαξιολογηθούν

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Από τη μέρα που η πρώην υπουργός παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου επανέφερε στην ημερήσια διάταξη τις, από τη δεκαετία του ’90, εντολές του ΟΟΣΑ για θέσπιση της αξιολόγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, χύθηκαν τόνοι από μελάνι, ξεδιπλώθηκαν χιλιόμετρα από χαρτί, παρήχθησαν εκατοντάδες κιλά σάλιου και διατέθηκε αμέτρητος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός χρόνος σε μια προσπάθεια να πειστεί η ελληνική κοινωνία για την αναγκαιότητα της αξιολόγησης.
 
Φυσικά, η πρώην υπουργός δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει για τον εαυτό της την πρωτιά και την «καινοτομία». Αρκετοί προκάτοχοί της είχαν προσπαθήσει να θεσπίσουν το θεσμό της αξιολόγησης αποτυγχάνοντας παταγωδώς, ο ένας μετά τον άλλον.
 
Αρσένης, Κοντογιαννόπουλος, Ευθυμίου, Γιαννάκου και πάει λέγοντας.
 
Αυτό που έκανε επιπλέον η κυρία Διαμαντοπούλου είναι το ότι εκτός από την επιμονή της στην θέσπιση της αξιολόγησης, προχώρησε σε μία, άνευ προηγουμένου ανατροπή προς το χειρότερο, σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με αυτή.
 

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η κατάργηση της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για τη σύναψη ΣΣΕ

Τεράστιας σημασίας εξέλιξη στη μάχη για την ανατροπή των δυσμενέστατων προβλέψεων των μνημονίων αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση της δυνατότητας που είχαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις  να προσφύγουν μονομερώς στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)  στις περιπτώσεις όπου δεν επιτυγχάνονταν συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  Η κατάργηση αυτής της δυνατότητας είναι ίσως το χειρότερο από όλα τα μέτρα της μνημονιακής λαίλαπας. Οχυρωμένοι πίσω από τη διάταξη αυτή, οι εργοδότες τορπιλίζουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις  και οδηγούν τους εργαζόμενους στις ατομικές συμβάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  Η απόφαση –σταθμός, όμως, του ΣτΕ βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και αποκαθιστά ένα εργασιακό δικαίωμα  για το οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει το αίμα τους.

  Αν η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Ανακοίνωση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων

Με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.  (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό».
 
            Είναι φανερό ότι οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού και των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας ότι δε θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ήταν μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση. Εξ άλλου είναι συνηθισμένη η τακτική του Υπουργείου Παιδείας άλλα να δεσμεύεται και άλλα να κάνει. 

            Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα καταγγέλλει τον απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.

            Είναι βέβαιο πως κάθε περαιτέρω σκέψη για συρρίκνωση των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών, θα βρει ολόκληρο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία, αντιμέτωπους. 

            Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα ως εξής: «Η οργανικότητα του σχολείου έχει καθοριστεί με τις αιτιολογημένες αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα αναλυτικά στοιχεία ανά τμήμα υπάρχουν στην υπηρεσία».

Αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν Παιδεία
για όλα τα παιδιά που φοιτούν
όχι στις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έκτακτη είδηση: Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΠΑ με εντολή Υπουργού για τη μισθολογική-βαθμολογική κατάταξη ιδιωτικών εκπαιδευτικών – οριστικά από 16/6/2012 η ισχύς του νέου μισθολογίου.

Πηγή : ΟΙΕΛΕ

Μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας (και αρκετών Δ/νσεων Εκπαίδευσης) λόγω της άρνησης πολλών σχολαρχών να συμμορφωθούν με την υπουργική εντολή για κατάταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μετά τη λήξη της ΣΣΕ (ΔΑ 31/2010), το Υπουργείο Παιδείας με εντολή Υπουργού εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο (Φ.18/44636/Δ5/2-4-2013) με την οποία ορίζεται πως ημερομηνία εφαρμογής της γνωμοδότησης 214/2012 ΝΣΚ είναι η 16/6/2012.