Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το τέλος της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας στην ιδιωτική εκπαίδευση;


ΒΟΜΒΑ – ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΚΥΡΗ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 

Αυτό για το οποίο η ΟΙΕΛΕ προειδοποιούσε εδώ και τρία χρόνια, δηλ. τη συντονισμένη απόπειρα πολιτικών δυνάμεων και εργοδοτικών κύκλων για μετατροπή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε αμιγώς επιχειρηματική δραστηριότητα, φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από υπηρεσιακούς παράγοντες, υπάρχει πολιτική συμφωνία Βρούτση - Αρβανιτόπουλου για μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εργασίας.

Η ενέργεια αυτή έχει έναν και μόνο στόχο.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για το λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Με επιστρατεύσεις, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και απαράδεκτα νομοθετήματα στρέφεται κατά των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας. 
 
Ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε και επιβλήθηκε το κλείσιμο τη Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης φανερώνει ότι δεν υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αναστολή στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης και της Τρόικας ακόμη και αν επιφέρεται χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων και ζητά την άμεση απόσυρσή της. 

Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης και Τρόικας που επιδιώκουν τη διάλυση του Δημοσίου.

Η ΕΡΤ κλείνει, η Δημοκρατία φιμώνεται (ή αλλιώς "ποια Δημοκρατία;")

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ανακοίνωσε το «προσωρινό» κλείσιμο της ΕΡΤ και την αντικατάστασή της από έναν καινούριο, μικρότερο φορέα. Στην πραγματικότητα αυτό που κλείνει σήμερα είναι η καρδιά της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο αιμοδότης των ιδιωτικών καναλιών, καθώς η ΕΡΤ τροφοδοτούσε με ρεπορτάζ και ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο  και τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Κλείνει επίσης η ΕΡΑ με όλους τους εξειδικευμένους (Κόσμος, ΕΡΑ Σπορ)  και τους περιφερειακούς σταθμούς της που κάλυπταν ένα ευρύτατο φάσμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Καταργούνται πολιτιστικοί θεσμοί υψηλής ποιότητας, όπως τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Κυρίως όμως κλείνει ένα τμήμα της δημόσιας περιουσίας με κομβική σημασία για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Αποτέλεσμα του λουκέτου στην ΕΡΤ η απόλυση 2.500 εργαζόμενων και η φίμωση της μόνης δημόσιας, αδέσμευτης δημοσιογραφικής φωνής.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο δρόμος της αξιοπρέπειας...


Επχειρούν να αποφύγουν τη δικαστική διαδικασία με παρασκηνιακό τρόπο οι ιδιοκτήτες που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα από τις επιθεωρήσεις εργασίας

Πηγή : ΟΙΕΛΕ

Για μια ακόμη φορά ορισμένοι σχολάρχες αποδεικνύονται υποκριτές και ανακόλουθοι. Ενώ εδώ και χρόνια ζητούν μετ’ επιτάσεως  οι διαφορές τους με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να λύνονται στα δικαστήρια, τώρα που φθάνει η ώρα για τη δικαστική εξέταση των παράνομων περικοπών των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έντρομοι καταφεύγουν σε παρασκηνιακές διαδικασίες, εκτός ακροαματικής διαδικασίας, για να γλιτώσουν μια ηχηρή ήττα. Κατέφυγαν στο Συμβούλιο Εφετών, ώστε να εξασφαλίσουν απαλλακτικό βούλευμα και η υπόθεση να μη φτάσει ποτέ στο δικαστήριο. Ακολουθούν, δηλαδή, την ίδια μεθόδευση που ακολούθησαν και στην περίπτωση των πλαστών τίτλων σπουδών της Άρτας, επικαλούμενοι λόγους παραγραφής, αλλά δυστυχώς για κάποιους η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στον Άρειο Πάγο. 


Επειδή εδώ και μέρες οι σχολάρχες πανηγυρίζουν μεγαλοφώνως, ισχυριζόμενοι ότι εξασφάλισαν το «νομικό ρουσφέτι» (αν και δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση), εμείς τους προειδοποιούμε να μην βιάζονται. Ό,τι κι αν συμβεί με το Συμβούλιο Εφετών, η ΟΙΕΛΕ θα φτάσει την υπόθεση της παράνομης περικοπής αποδοχών των εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος. Θα προσφύγει μέχρι τον Άρειο Πάγο και τα διεθνή δικαιοδοτικά δικαστήρια και θα ζητήσει τη συνδρομή του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Η παράνομη και αυθαίρετη καταπάτηση του εργατικού δικαίου δεν θα μείνει ατιμώρητη και οι εγχώριοι «κουκουλοφόροι» δεν θα κρύβονται για πολύ ακόμη πίσω από την κάλυψη της τρόικα και του μνημονιακού μπλοκ.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Συλλυπητήριο μήνυμα...

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την τραγική απώλεια των γονέων της εκλεκτής συναδέλφου μας Εβελίνας Πολυδωροπούλου. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι...

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Δ.Ν.Φ.Ε.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΟΙΕΛΕ: Δεν έχει τέλος η υποκρισία του ΣΙΕΙΕ

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

(Μια οφειλόμενη απάντηση σε ανακοίνωση – πρόσκληση σε διάλογο του ΣΙΕΙΕ προς τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού από το Κολλέγιο Αθηνών)


Η καταγγελία από την ΟΙΕΛΕ του σχεδίου για την κατεδάφιση του 13ου και του 14ου μισθού σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα με όχημα το Κολλέγιο Αθηνών του αδελφού Σαμαρά και η μαζική αντίδραση των συνδικάτων και της αντιπολίτευσης τρομοκράτησαν προφανώς τον ΣΙΕΙΕ που βλέπει ότι η κρυφή στρατηγική του των τελευταίων δύο ετών με σκοπό να εφαρμοστούν οι μνημονιακοί νόμοι για την αγορά εργασίας και στην ιδιωτική εκπαίδευση αποκαλύπτεται στην κοινωνία.
 
  Κατά τη διάρκεια της κρίσης η ιδιωτική εκπαίδευση υπήρξε ένας από τους λιγότερο χτυπημένους κλάδους της οικονομίας, όπως αποδεικνύεται τόσο από τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘΠΑ όσο και από ανεξάρτητες έρευνες. Σε σύνολο 500 περίπου σχολείων, έκλεισαν λιγότερα από 5, τα περισσότερα εκ των οποίων (αν όχι όλα) έβαλαν λουκέτο λόγω κακοδιαχείρισης, μη ποιοτικής και μη νόμιμης λειτουργίας.