Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κοινη συνεδρίαση των Δ.Σ. του ΣΔΝΦΕ και του ΣΚΦΕ - Σημαντικές αποφάσεις.



 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έγινε χθες (20/11/2013) στο Ψυχικό στις 15.30 κοινή συνεδρίαση των μελών των δύο Διοικητικών Συμβουλίων των δύο πρωτοβάθμιων Σωματείων των εκπαιδευτικών της Φ.Ε., δηλαδή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. και του Συλλόγου Καθηγητών Φ.Ε.

Κατά την κοινή συνεδρίαση, έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα εκπαιδευτικά, εργασιακά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Φ.Ε. και τη βάναυση επίθεση που δέχονται την περίοδο αυτή τα εργασιακά μας δικαιώματα από κάθε πλευρά.
  
Υπήρξε έντονη διάθεση για αποφασιστική δράση, κινητοποίηση των συναδέλφων και συντονισμό των ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις αυτές.

 Διαβάστε στα email σας τις σημαντικές αποφάσεις των δύο Δ.Σ.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πολυτεχνείο 2013

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τα μηνύματα που εκπέμπει παραμένουν επίκαιρα. Αποτελούν τα αιτήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από αντιλαϊκές, ανάλγητες και άδικες πολιτικές που την οδηγούν στην εξαθλίωση και στην εξόντωση.
            Η οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί στο λαό μας από το 2010 και μετά σε συνδυασμό με τις Κυβερνητικές επιλογές που υλοποιούν τις εντολές των δανειστών μας, αποτελεί ιστορική επιταγή να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις και τον αγώνα για διασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και το δίκαιο του λαού μας. 

Το Πολυτεχνείο δεν αποτελεί μια απλή επέτειο. Αποτελεί τη διαχρονική αφετηρία για κοινωνικούς αγώνες που:
- διασφαλίζουν την ελευθερία και τη δημοκρατία
- απομονώνουν το φασισμό και κάθε μορφής ολοκληρωτισμό
- εμπνέουν για αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τη διαρκή  προσπάθεια για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και την προστασία της δημόσιας περιουσίας.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούμε τους αγώνες και τους ήρωες του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε τους αγώνες τους για ποιοτική δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία και την αντίσταση σε κάθε μορφή τυραννίας.
Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εμπνέει και οδηγεί τις διεκδικήσεις μας και τους αγώνες μας.
ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

17 Νοεμβρίου 1973. 40 χρόνια μετά...

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα”

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…

Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αποτελέσματα εκλογών ΣΚΦΕ 2013 - Πρόσκληση συνεργασίας

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7/11/13 και Παρασκευή 8/11/13 οι αρχαιρεσίες για την εκλογή ΔΣ του Συλλόγου των Καθηγητών της ΦΕ. Συγχαίρουμε τους εκπροσώπους των καθηγητών που εξελέγησαν και ταυτόχρονα απευθύνουμε πρόσκληση για συνεργασία και χάραξη κοινής πορείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η παράνομη και αντισυνταγματική επίθεση που δέχονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Από το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ

Επείγον: Κοινοποιήθηκαν στους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Εκάλης οι μη σύννομες διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης στο ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο.

Συνάδελφοι,

όπως σας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει, η κατάταξή μας στο ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο γίνεται από τις Διευθύνσεις ΠΕ, είναι πλασματική (δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώσει μονομερώς τις αποδοχές των εκπαιδευτικών) και θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την ημερομηνία λήξης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας, που είναι η 15η Ιουνίου 2012. Κατά συνέπεια η ημερομηνία ένταξής μας θα έπρεπε να είναι η 16η Ιουνίου 2012.

Δυστυχώς η Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής ενέταξε τους εκπαιδευτικούς κατά μη σύννομο τρόπο, από την 1η Νοεμβρίου 2011. Με αυτό τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί υφίστανται βαθμολογική και ενδεχομένως μισθολογική ζημία. Κατά συνέπεια, προτείνουμε στους εκπαιδευτικούς των Τοσιτσείων-Αρσακείων Σχολείων Εκάλης, να συμπληρώσουν τη συνημμένη φόρμα ένστασης (αίτηση θεραπείας) και να την καταθέσουν άμεσα στη Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής, παίρνοντας και αριθμό πρωτοκόλλου.

Τα στοιχεία της Διεύθυνσης ΠΕ Ανατολικής Αττικής είναι τα παρακάτω:

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η διαδικασία ανάκρισης για τη μήνυση που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ κατά του υπουργού Παιδείας και στελεχών του υπουργείου για την έκδοση της περιβόητης εγκυκλίου.

Σήμερα ξεκίνησε η ανακριτική διαδικασία για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στις 24/7 κατά του Υπουργού Παιδείας, του άτυπου «συνεργάτη» του κ. Λάσκαρη και του Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Βασιλόπουλου, διότι με την έκδοση της παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 ευνοούνταν απροκάλυπτα οι σχολάρχες και προκαλούνταν άμεση και δυσεπανόρθωτη βλάβη σε εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Το πρωί κατέθεσε στην ανακρίτρια ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλοι μάρτυρες.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Και εσύ, μπαμπά/μαμά, τι κάνεις;

Λόγια που ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής:

"Εκχωρήσατε εθνική κυριαρχία.

Ληστέψατε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κατάπιατε την εξεταστική για το μνημονιο, η οποία θα γίνει.

Φυγαδεύετε τον υπόδικο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Δώσατε δημόσιο χρήμα στους τραπεζίτες.

Καλύψατε τη Ζήμενς.

Ξεπλύνατε τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Έχετε καταλύσει τη δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα.

Θα τιμήσω τον όρκο μου και εσείς θα λογοδοτήσετε"