Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτο: Απόλυση συναδέλφου στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης!

Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ πληροφορήθηκε την απόλυση συναδέλφου στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης ενώ έχει εδώ και ένα μήνα ξεκινήσει η σχολική χρονιά! Το συγκεκριμένο συμβάν είναι πρωτόγνωρο, καθώς η συνάδελφος αναφέρεται στις λίστες εκπαιδευτικών του σχολείου της, έχει πάρει τις ώρες της και έχουν ανακοινωθεί οι ώρες συνεργασίας της με τους γονείς! 

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών θεωρεί ως φορολογητέο εισόδημα τις εκπτώσεις διδάκτρων στα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών!

Το Υπουργείο Οικονομικών με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1219/6-10-2014 με θέμα "Φορολογική μεταχείριση παροχών σε είδος του άρθρου 13 του N.4172/2013." φορολογεί όλους τους εργαζόμενους, (εκπαιδευτικούς και μη) των Ιδιωτικών Σχολείων (ακόμα και των Ισοτίμων με τα Δημόσια Σχολεία) για τη δωρεάν φοίτηση  ή φοίτηση με μειωμένα δίδακτρα των παιδιών τους.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Εισήγηση του ΔΣ της ΔΟΕ προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων


Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων 

Σημαντική τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη στη Βουλή σχετικά με την απουσία ελέγχου της πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία

Σημαντική τοποθέτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη στη Βουλή στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας "Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων" την Τετάρτη 1-10-2014. Ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά το νομοθετικό τσουνάμι Αρβανιτόπουλου, λέγοντας ότι η απουσία του κρατικού ελέγχου απειλεί την ισοτιμία των τίτλων που τα ιδιωτικά σχολεία εκδίδουν, ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν χάσει την συνταγματικά επιβαλλόμενη ιδιότητα του εκπαιδευτικού λειτουργού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το ΥΠΑΙΘ να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες. Η σημερινή συνάντηση του European Advisory Group αναβλήθηκε, καθώς το Υπουργείο Παιδείας - για ποιο λόγο, άραγε; - δεν απέστειλε μέλος της πολιτικής του ηγεσίας (Υπουργό, Υφυπουργό, Γενικό Γραμματέα) στη συνάντηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της σημασίας του ζητήματος ζήτησε το Υ.ΠΑΙ.Θ. να εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ώστε να δοθούν εξηγήσεις για όσα καταγγέλθηκαν από τους κοινωνικούς εταίρους και τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ για τους παράνομους τίτλους σπουδών! Η Κομισιόν πληροφόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα επικυρωθεί η αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό, αν δεν δώσει το Υπουργείο Παιδείας εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ  και των κοινωνικών εταίρων για το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που εκδίδονται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και δεν ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα δήλωσης μέλους της επιτροπής: