Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τεράστιας σημασίας η αναγνώριση της πλήρους προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας, ψηφίστηκε, στο νέο νόμο για την έρευνα, διάταξη που αναγνωρίζει την πλήρη προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα σχολεία τους.
Ο νόμος 4024/11 είχε καταργήσει, επί της ουσίας, την προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Έτσι, εδώ και τρία χρόνια, συμβαίνουν τα εξής τραγελαφικά:

Α) Εκπαιδευτικοί που εργάζονται σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές εντάσσονται στο βαθμό ΣΤ και αμείβονται ως πρωτοδιόριστοι ακόμα και αν έχουν πολυετή προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία! Προ διετίας, μάλιστα, είχε ζητηθεί από εκπαιδευτικούς αυτής της κατηγορίας να επιστρέψουν χρήματα στο κράτος (!), καθώς, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει (βάσει του νόμου 4024) να μηδενίσει την προϋπηρεσία τους. Η εξέλιξη αυτή είχε τότε αποτραπεί μετά από παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ η οποία οδήγησε σε έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τον τότε Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, όμως από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι εκπαιδευτικοί αυτής της κατηγορίας εντάχθηκαν στο βαθμό ΣΤ.

Η προφανής αυτή αδικία αίρεται τώρα με την προαναφερθείσα ρύθμιση. Έτσι, δεκάδες συνάδελφοί μας που εργάζονταν σε ιδιωτικά σχολεία και τώρα στη δημόσια εκπαίδευση θα αμείβονται στο εξής με βάση το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που θα ενταχθούν αφού ληφθεί υπόψη η συνολική τους προϋπηρεσία σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Β) Ακόμα και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που άλλαζαν ιδιωτικό σχολείο είχαν πρόβλημα με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους καθώς πολλά Υπηρεσιακά Συμβούλια αρνούνταν να την αναγνωρίσουν επεκτείνοντας την εφαρμογή του νόμου 4024 και στους συναδέλφους αυτής της κατηγορίας. Έτσι, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που άλλαζαν σχολείο αναζητώντας καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας, αντιμετωπίζονταν, σε πολλές περιπτώσεις, ως πρωτοδιόριστοι, μισθολογικά και βαθμολογικά, στο νέο τους σχολείο! Όμως ο φόβος αυτός, πλέον, δεν υφίσταται λόγω της νέας νομοθετικής ρύθμισης που αναγνωρίζει την πλήρη προϋπηρεσία μας στα ιδιωτικά σχολεία.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, 27 Νοεμβρίου 2014

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά και  δυναμικά στη  Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου.
 
   Είναι κορυφαίας σημασίας το να αποτελέσει η απεργία αυτή τον καταλύτη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών Κυβέρνησης και Τρόικας καθώς και των σχεδιασμών για την εφαρμογή νέων, ακόμη πιο  αντιδραστικών μέτρων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η ακραία λιτότητα, η συρρίκνωση μισθών (με εργαλείο το «νέο μισθολόγιο» που σχεδιάζουν), συντάξεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης,  η βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, οι απολύσεις, οι φοροεπιδρομές καθώς η διάλυση των εργασιακών σχέσεων με τον, ολοένα αυξανόμενο, αυταρχισμό και περιορισμό της συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης πρέπει να βρουν απέναντί τους ενωμένο και αποφασισμένο τον κόσμο της εργασίας.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμμετέχει στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου προτάσσοντας το πλαίσιο αιτημάτων του Κλάδου :

Νομιμοποιείται η εκτός ωραρίου εργασία των εκπαιδευτικών με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας!

Από την ιστοσελίδα esos.gr ενημερωθήκαμε ότι ο Υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος κατέθεσε -χωρίς προηγούμενο διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς- τροπολογία για την εκτός ωραρίου εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.




Σχετικά με το θέμα αυτό, η ΟΙΕΛΕ με ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της τονίζει τα εξής:

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με ενέργειες ΣΔΝΦΕ και πρόσφατες εξελίξεις για την παράνομη απόλυση εκπαιδευτικού με ΦΕΚ από τη Διοίκηση της ΦΕ

Σε συνέχεια της απόλυσης από τη Διοίκηση της ΦΕ εκπαιδευτικού με ΦΕΚ και 33 χρόνια υπηρεσίας, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση για το θέμα αυτό (7-11-14) μεταξύ εκπροσώπων των  Αρσακείων Σχολείων (ΣΔΝΦΕ και ΣΚΦΕ), του Pierce College (Ισοτίμων Σχολείων) και του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ.

Το Σάββατο 8-11-14 πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ του προεδρείου του ΣΔΝΦΕ για το σοβαρότατο αυτό θέμα, οπότε ομοφώνως και άμεσα, σε πρώτη φάση, αποφασίστηκαν τα εξής:
 
1. Κατάθεση έγγραφης διαμαρτυρίας του ΣΔΝΦΕ με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας (από κοινού με τον ΣΚΦΕ) προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΦΕ.
2. Κατάθεση έγγραφης καταγγελίας του ΣΔΝΦΕ με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας (από κοινού με τον ΣΚΦΕ, τους εκπροσώπους του Pierce College και την ΟΙΕΛΕ) προς τον Διευθυντή ΠΕ Β΄ Αθήνας κ. Βεντήρη.
3. Κατάθεση έγγραφης καταγγελίας του ΣΔΝΦΕ με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δερμετζόπουλο, που είναι αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (από κοινού με τον ΣΚΦΕ, εκπροσώπους του Pierce College και την ΟΙΕΛΕ).

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Είστε μια ντροπή! Φύγετε!, του Νίκου Μπογιόπουλου

Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει. Τώρα. Έπρεπε να είχε φύγει από
χτες! Γιατί;
  • Γιατί την φορολεηλασία οθωμανικού τύπου, την αρπαγή μισθών και συντάξεων τα βάφτισε «πατριωτισμό».  
  • Γιατί το χαράτσι το βάφτισε «αλληλεγγύη».
  • Γιατί το συμφέρον των πολυεθνικών που χαίρουν φοροασυλίας είτε μέσω Καραγιώργη Σερβίας είτε μέσω Λουξεμβούργου και γιατί τα εξωδικαστικά κουκουλώματα υποθέσεων τύπου «Ζήμενς» τα βάφτισε «εθνικό συμφέρον».
  • Γιατί την απόλυση και την ανεργία τα βάφτισε «εφεδρεία».
  • Γιατί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την εξυπηρέτηση συμφερόντων του εκάστοτε «ενός μειοδότη» τα βάφτισε «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
  • Γιατί την αιθαλομίχλη της ανέχειας, την επιστροφή της χώρας στην εποχή των μαγκαλιών και τις χιλιάδες αυτοκτονίες τα βάφτισε «σωτηρία».
  • Γιατί τον εξανδραποδισμό του βασικού – κατ’ ευφημισμό – «μισθού»,  την εκμετάλλευση των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» και την υπαγωγή της εργασιακής νομοθεσίας στην εποχή των ειλώτων τα βάφτισε «ανάπτυξη».
  • Γιατί την είσοδο στα Μνημόνια την βάφτισε «ευλογία» και γιατί την αέναη παραμονή στην Κόλαση την βαφτίζει σαν «έξοδο από το Μνημόνιο».

Διευκρινίσεις για την υλοποίηση της απόφασης για απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Όπως αναφέραμε και στο έγγραφό μας της Δευτέρας 10-11-2014 σε σχέση με την εφαρμογή της αξιολόγησης μετά από την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας, η απεργία - αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει τους συναδέλφους, οι οποίοι και δε διατρέχουν πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί απέχουν μόνο από τις διαδικασίες φάρσα που συνεχίζει να υλοποιεί σε καθεστώς νομικά έωλο το Ι.Ε.Π. και όχι από την εκτέλεση όλων των άλλων εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ,επισημαίνει, διευκρινιστικά, τα παρακάτω  :

ΔΟΕ: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επίκαιρο και διαχρονικό

Συμπληρώνονται 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Ο ελληνικός λαός με μπροστάρη τη νεολαία του και με συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία» και «Κάτω η Χούντα» πάλεψε για την επαναφορά της δημοκρατίας στον τόπο που τη γέννησε. Ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη ενάντια στον ολοκληρωτισμό, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ιστορικές ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στέλνουν επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εμπαιγμός και πρόκληση από τον Υπουργό Παιδείας. Δίχως το διάλογο που προανήγγειλε προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της Δ.Ο.Ε. και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για το, κορυφαίας σημασίας, ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε με τον υπουργό Παιδείας η έναρξη αυτού του διαλόγου.
 
   Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος είχε ορίσει ως ημέρα συνάντησης τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Όταν όμως το προεδρείο της Δ.Ο.Ε. επιχείρησε την Παρασκευή 31/10, επικοινωνώντας με το γραφείο του να μάθει την ώρα της συνάντησης έλαβε σειρά διαβεβαιώσεων, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για μια επικοινωνία που θα ακολουθούσε και ποτέ δεν έγινε, όπως φυσικά και η συνάντηση. Απέναντι σε αυτή τη φτηνή τακτική και έπειτα από την επιμονή του υπουργού να ορίσει ως ημερομηνία συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΣΥΠ τη μοναδική ημέρα για την οποία είχαμε δηλώσει κώλυμα λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια (5-11-2014), η αποχώρησή μας από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας ήταν μονόδρομος.

  Κι ενώ ως υπουργός που σέβεται τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας θα έπρεπε να φροντίσει για τον ορισμό της συνάντησης που με δική του υπαιτιότητα δεν πραγματοποιήθηκε, ο κ. Λοβέρδος υπογράφει εγκύκλιο που ορίζει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αξιολόγησης των διευθυντών σχολικών μονάδων, προϊσταμένων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Ασκείτε εθελοντικά τα καθήκοντά σας κ. Υπουργέ;

 Στην εποχή της απόλυτης βαρβαρότητας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών, της τρομοκράτησης μέσω του πειθαρχικού δικαίου, της ανεργίας και των μνημονιακών επιταγών που συνθλίβουν τους εργαζόμενους, είναι τραγικό να επενδύουν κάποιοι, με κυνισμό, στο εμπόριο ψεύτικης ελπίδας.
   
Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εισόδου εθελοντών εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι οποίοι θα εργάζονται με αντάλλαγμα κάποια μόρια, ξεπερνούν κάθε όριο και θα ηχούσαν ως κακόγουστα αστεία αν δεν ήταν τραγικές.
  
Ο υπουργός Παιδείας οφείλει:

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο "θεσμός" του άμισθου δασκάλου

Με χιούμορ αντέδρασαν οι εκπαιδευτικοί όλης της Ελλάδας στην πρόταση "λαγό" του Υπουργού Παιδείας για άμισθους εθελοντές δασκάλους:


Τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν από εκπληκτικά αυτοσχέδια μηνύματα διακωμώδησης της πρότασης των εθελοντών εκπαιδευτικών. Ιδού μερικά:

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με Ε.Υ.ΖΗ.Ν. και my school

Ηχηρή απάντηση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την ελληνική οικογένεια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αποτελούν οι αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. καθώς και το πληροφοριακό σύστημα my school.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς κατέθεσε προσφυγή στην Αρχή Προστασίας και για τα δυο ζητήματα, αναδεικνύοντας όλο το φάσμα των προβλημάτων  που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή τους.
  Στη συνεδρίαση στις 2/10/2014 η Αρχή Προστασίας πήρε απόφαση κόλαφο για το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. καλώντας το ΥΠΑΙΘ:

« 1. Να μεριμνήσει για την ανωνυμοποίηση των μέχρι σήμερα συλλεγέντων προσωπικών δεδομένων των μαθητών για τους σκοπούς του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. από τη βάση δεδομένων που τηρεί.
   2. Να μεριμνήσει, ώστε να συλλέγονται τα δεδομένα των μαθητών από τις σχολικές μονάδες για τους  σκοπούς του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους καθώς και να καταχωρούνται ανώνυμα στη βάση δεδομένων που τηρεί προκειμένου να μην υπάρχει καμία δυνατότητα άμεσης ή έμμεσης ταυτοποίησης των μαθητών.
  3. Να ενημερώσει την Αρχή για τις παραπάνω ενέργειες.»

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Παράνομη και αντιδεοντολογική απόλυση συναδέλφου

Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ πληροφορήθηκε έκπληκτο την απόλυση συναδέλφου στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, διορισμένης με ΦΕΚ και μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ ομοφώνως καταγγέλλει την απόλυση ως παράνομη και αντιδεοντολογική, εφόσον δεν έχουν τηρηθεί οι κείμενες διατάξεις και εφόσον μέχρι σήμερα κανένα αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει και βεβαίως καμία ποινή δεν της έχει επιβληθεί, πολύ περισσότερο τέτοια που να έχει ως συνέπεια την απόλυσή της.

Συνάδελφοι,

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Έκτακτο: Απόλυση συναδέλφου στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού!



Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ πληροφορήθηκε την αιφνιδιαστική απόλυση συναδέλφου στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, διορισμένης με Φ.Ε.Κ. και μετά από 33 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας!


Θα ακολουθήσει σε λίγες ώρες αναλυτική ενημέρωσή σας και θέση του Συλλόγου μας, που θα προκύψει μετά από την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Εξώδικη δήλωση της ΔΟΕ προς τον Υπουργό Παιδείας

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Ξενοφώντος, αριθμός 15 Α, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
 ΠΡΟΣ
1)      Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο,
2)      Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, που εδρεύει στην Αθήνα
********
Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. , σε συνεδρίασή του στις 22-10-2014, ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ:

1. Το γεγονός ότι τα νομοθετήματα των τελευταίων τριών χρόνων (ν.3848/2010, 4024/2011 και προσφάτως π.δ.152/2013) αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, συνδέοντας τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη με την αξιολόγηση μέσω αυθαίρετων ποσοστώσεων, υποβαθμίζουν την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, οδηγούν σε κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και τελικώς οδηγούν σε απολύσεις, όπως απέδειξε το πρόσφατο παρελθόν των εκπαιδευτικών, που υπηρετούσαν στην τεχνική εκπαίδευση.

2. Το γεγονός, ότι το Υπουργείο παρά την πλήρη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έκθεση των απόψεων της Δ.Ο.Ε. αναφορικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, δεν έχει μέχρι σήμερα, αναλάβει καμία πρωτοβουλία, προκειμένου να εισάγει ένα πλαίσιο ανατροφοδοτικής, γνήσιας παιδαγωγικής διαδικασίας ουσιαστικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου, όσο και συνολικά της εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία θα έχει ως στόχο την ανίχνευση των προβλημάτων και τον σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του δημοσίου σχολείου.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Απεργία - αποχή από την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων προχωρούμε στην προκήρυξη Απεργίας -Αποχής από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και κάθε διαδικασίας αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της απόφασης καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να απέχουν από όσες διαδικασίες προβλέπονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (155922/Γ1-30-09-2014) και το ΠΔ 152/2013. Καλούμε τους συναδέλφους, χωρίς φόβο, να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα:

Η δήθεν μισθολογική εξέλιξη μέσω της αξιολόγησης

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, 

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προσπαθούν να σε πείσουν να αξιολογηθείς εθελοντικά. Σε έχουν κυριολεκτικά καθηλώσει μισθολογικά με το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο (νόμος 4024/11) και τώρα σου τάζουν ελπίδες για μισθολογική βελτίωση. Αρκεί να υποκύψεις. 

Σου λένε «δέξου να αξιολογηθείς για να αλλάξεις βαθμό και να βελτιώσεις το μισθό σου». Είναι όμως έτσι; Σου λένε για το «τυρί», αλλά σου αποκρύπτουν τη «φάκα». 

ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ