Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη

Στη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση οδηγεί στη διάλυσή της και κάνει αμφίβολη ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων στη νέα σχολική χρονιά πλήττοντας  (επί της ουσίας) τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήταν γενικόλογες και δεν περιελάμβαναν καμία δέσμευση.
 
Συγκεκριμένα, όλα τα σημαντικά ζητήματα που έθεσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης, δημιουργία οργανικών θέσεων ειδικοτήτων- μετατάξεις, πειθαρχικό δίκαιο, συνταξιοδοτικά θέματα, ειδική αγωγή, προσχολική αγωγή, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων...)  οι «απαντήσεις» που δόθηκαν ήταν οι παρακάτω:

Κρίσιμη συνάντηση σε θερμό κλίμα του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά – Συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης

Σε ιδιαίτερα θερμό και συνεργατικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτά. Συζητήθηκε εκτενώς το δραματικό φαινόμενο των μαζικών απολύσεων σε πολλά ιδιωτικά σχολεία τις τελευταίες εβδομάδες. Στη συνάντηση, μάλιστα, παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε η πρόσφατα απολυμένη εκπαιδευτικός κ. Χριστοφορίδου Σοφία που υπηρετούσε επί 20 χρόνια στην Ελληνογερμανική Αγωγή Παναγέα-Σάββα.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές. Προσμετράται πλέον για την είσοδο στον πινάκα και η προϋπηρεσία στην ιδ. εκπαίδευση τα έτη 2012-15! – Μέχρι τις 7 Αυγούστου οι αιτήσεις

 Μια ιδιαίτερα σημαντική – και θετική για τους εκπαιδευτικούς με θητεία στην ιδιωτική εκπαίδευση – εξέλιξη είχαμε προ ολίγου. Προ ολίγου το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών/ωρομισθίων.

Η εγκύκλιος αυτή προβλέπει για τους εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, πέραν των όσων περιείχε η περσινή εγκύκλιος, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία για την περίοδο 2012-15 για την είσοδο στον Πίνακα Αναπληρωτών. Θυμίζουμε ότι οι αιτήσεις των συναδέλφων πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 7 Αυγούστου.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο (το τμήμα της εγκυκλίου που αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς βρίσκεται στη σελίδα 7: Κεφάλαιο Α – Ενότητα 3: Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί-Προσμέτρηση προϋπηρεσίας)

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Προϋποθέσεις για την ένταξη στον πίνακα των αναπληρωτών

Το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ μετέβη σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες  για το ζήτημα της εγκυκλίου των αναπληρωτών. Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η νέα εγκύκλιος θα περιλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις για την ένταξη στον πίνακα αναπληρωτών για τους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, δηλαδή πράξη απόλυσης από το υπηρεσιακό συμβούλιο ή τον Δ/ντή Εκπαίδευσης και τουλάχιστον διετή, συνεχή προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη μέχρι και τον Ιούλιο του 2010.

Επομένως, καλούνται οι συνάδελφοι να αγνοήσουν δημοσιεύματα  των τελευταίων ημερών, που περιείχαν «ευφάνταστα» σενάρια και προκάλεσαν εύλογη ανησυχία σε ορισμένους.

Πηγή: ΟΙΕΛΕ