Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κοινό αίτημα ΣΔΝΦΕ και ΣΚΦΕ για συνάντηση με την Επόπτρια και τον Οικονομικό Διευθυντή, ώστε να διευθετηθεί οριστικά το θέμα των απλήρωτων υπερωριών

Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ έχει ήδη θέσει στη Διοίκηση της ΦΕ το ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών των εκπαιδευτικών, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως (βλ. έγγραφα 1, 2, 3). Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία επίσημη απάντηση δεν μας έχει δοθεί από τη Διοίκηση της ΦΕ. Σε συνέχεια των ενεργειών προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του ζητήματος των υπερωριών με διάλογο και συνεννόηση, τα Σωματεία των εκπαιδευτικών της ΦΕ (ΣΔΝΦΕ και ΣΚΦΕ) κατέθεσαν σήμερα κοινό αίτημα συνάντησης με την Επόπτρια και τον Οικονομικό Διευθυντή.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Απλήρωτες υπερωρίες, ΤΕΛΟΣ!

Το Υπουργείο Παιδείας, σε απάντηση καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ για απλήρωτες υπερωρίες σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, εξέδωσε έγγραφο στο οποίο διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε απασχόληση ιδιωτικού εκπαιδευτικού πέραν του προβλεπόμενου εβδομαδιαίου ορίου (30 ώρες για τους πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικούς και ανάλογο κλάσμα για τους μειωμένου ωραρίου) συνεπάγεται την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης. Επισημαίνεται ότι οι 34 ώρες που αναφέρονται για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας έχουν καταργηθεί από το νόμο 1566/85 και έχουν οριστεί σε 30 όπως και για τη Δευτεροβάθμια.

Νέο λογότυπο του ΣΔΝΦΕ

Μετά από αρκετά χρόνια, στα έγγραφα και στον ιστότοπο του ΣΔΝΦΕ θα εμφανίζεται πλέον το νέο λογότυπο του Συλλόγου μας με θέμα την κουκουβάγια.

Η κουκουβάγια, ως ιερό πουλί της Αθηνάς ονομάζεται «Γλαύκα», καθώς ένα από τα προσωνύμια της Θεάς  της Σοφίας ήταν «γλαυκώπις», λόγω των σπινθηροβόλων γαλάζιων ματιών της. Η Γλαύκα -μεταξύ άλλων- συμβολίζει τη σοφία,  διότι είναι νυχτόβιο πτηνό το οποίο έχει εξαιρετική όραση ακόμα και στο σκοτάδι. Έχει την φυσική συνεπώς ιδιότητα  να βλέπει την «αθέατη πλευρά των πραγμάτων»,  εκεί που άλλοι αδυνατούν λόγω του σκότους. Το μάτι της κουκουβάγιας, στο οποίο επικεντρώνεται το νέο λογότυπο του Συλλόγου μας, παραπέμπει στη συνεχή επαγρύπνηση για όλα τα εργασιακά και επιστημονικά θέματα που αφορούν στα μέλη μας, αλλά και στην αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το νέο μας λογότυπο:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Υπερωριακή απασχόληση - Πρόσθετη εργασία

Κάθε απασχόληση που ανατίθεται από τη Διοίκηση πέραν του νόμιμου εργασιακού ωραρίου αποτελεί υπερωριακή - πρόσθετη εργασία η οποία πρέπει να αμείβεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις. Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ ήδη απέστειλε στη Διοίκηση σχετικά έγγραφα που αφορούν στην  υπερωριακή/πρόσθετη εργασία εργασία συναδέλφων (βλ. έγγραφο 1, έγγραφο 2)

Παρακαλούμε να ενημερώνετε τα μέλη του ΔΣ για κάθε υπερωριακή/πρόσθετη εργασία που σας ανατίθεται.

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Σ.Δ.Ν.Φ.Ε.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε., που προέκυψε από τις εκλογές που έγιναν στο Αμφιθέατρο των Γυμνασίων των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, την Παρασκευή 12/2/2016, συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Επικαιροποίηση στοιχείων ΣΔΝΦΕ

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της βάσης δεδομένων του ΣΔΝΦΕ και προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την απρόσκοπτη ενημέρωσή σας μέσω email, παρακαλούμε πολύ να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας συμπληρώνοντας αυτό το ερωτηματολόγιο.

Για την επιτυχή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρειαστεί να εισάγετε τον κωδικό επιβεβαίωσης που έχετε λάβει ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει κωδικό επιβεβαίωσης, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί  μας στο email george.petrakis@yahoo.com

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών ΣΔΝΦΕ 12-2-2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 12/2/16 στο Αμφιθέατρο των Γυμνασίων των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης έλαβε χώρα η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Από τις εκλογές που διενεργήθηκαν εξελέγησαν κατά σειρά:

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΔΟΕ
Γιαννοπούλου Δήμητρα
Αντώνωφ Ρεβέκκα
Κεφαλληνιάδης Αντρέας
Παπανικολάου Μαρία
Κιαχάκη Αρχοντία

Γρατσίας Νικόλαος
Ρεκουντίνη Ρούλα

Φουντούλη Αικατερίνη


Πετράκης Γιώργος



Ευχαριστούμε πολύ το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης για την εμπιστοσύνη που έδειξε για ακόμα μια φορά στο Δ.Σ. του Σ.Δ.Ν.Φ.Ε.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κάτω τα χέρια από τα κέρδη των ιδιωτικών σχολείων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο του δημοσιογράφου της "Αυγής", Πέτρου Κατσάκου, που με αφορμή τοποθέτηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού, αναφέρεται στην κατάσταση ανομίας που επικρατεί -χρόνια τώρα- στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στο άρθρο υπάρχει -μεταξύ άλλων- και αναφορά στην απεργιακή κινητοποίηση του ΣΔΝΦΕ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Συγκλονιστική η συμμετοχή στην απεργία του ΣΔΝΦΕ για τη μη καταβολή των Δώρων εορτών και επιδόματος αδείας στους εκπαιδευτικούς

Η συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε ο ΣΔΝΦΕ σήμερα, Τετάρτη 10-2-16, υπήρξε πρωτοφανής (σε κάποια Σχολεία το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 83,3%). Οι εκπαιδευτικοί της ΦΕ επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να απαντήσουν τόσο στην απαξίωση που εισπράττουν από τη Διοίκηση της ΦΕ, όσο και να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των Δώρων εορτών και επιδόματος αδείας για τρίτο συνεχόμενο χρόνο.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Προκήρυξη απεργίας για την Τετάρτη 10/2/2016

Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο 6/2/2016, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για την Τετάρτη 10/2/2016, ενεργοποιώντας την εξουσιοδότηση που έλαβε, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, από τη Γενική Συνέλευση του ΣΔΝΦΕ. Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΔΝΦΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/1/16, αναφέρει τα εξής: 

«Εξουσιοδοτώ το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ να κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε ημερομηνία που κρίνει σκόπιμο ως διαμαρτυρία για την άνευ προηγουμένου απαξίωση που εισπράττουμε ως εκπαιδευτικοί από τη Διοίκηση της Φ.Ε., μετά από 5 χρόνια συνεχιζόμενων, άδικων, αυθαίρετων και μη σύννομων περικοπών στις τακτικές μας αποδοχές, με αποκορύφωμα την επί τρίτο χρόνο μη καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Ζητάμε, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο του ΣΔΝΦΕ προς τη ΦΕ με αρ. πρωτ. 4053/22-12-15, την άμεση επαναφορά τουλάχιστον των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας των εκπαιδευτικών της Φ.Ε., οι οποίοι άλλωστε αποτελούν και την πλειονότητα των εργαζομένων».

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αρχαιρεσίες ΣΔΝΦΕ για Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και Εκπρόσωπο του Συλλόγου στη Δ.Ο.Ε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. καλεί τα μέλη του σε 1η Τακτική Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στις 15.15, στο Αμφιθέατρο των Γυμνασίων των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης: