Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΟΙΕΛΕ η νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση που προωθεί το Υπ. Παιδείας

Η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από το Υπ. Παιδείας επαναφέρει σε μεγάλο βαθμό τη Συνταγματική Νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση, διορθώνοντας την απορρύθμιση που είχε προκύψει από νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Συγκεκριμένα ρυθμίζονται θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων (εντός και εκτός ωραρίου εργασίας), επαναφέρονται και συμπληρώνονται τα άρθρα 30 και 33 του ν. 682 που είχαν καταργηθεί (για την πρόσληψη, απόλυση και υπηρεσιακή κατάσταση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών) κ.ά.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης και την αιτιολογική του έκθεση στον ιστότοπο της ΟΙΕΛΕ.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Κοινό δελτίο τύπου του ΣΔΝΦΕ και του ΣΚΦΕ σχετικά με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για σημαντικά ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης

Τα ΔΣ του ΣΔΝΦΕ και του ΣΚΦΕ εξέδωσαν δελτίου τύπου σχετικά με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για σημαντικά ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι η επαναφορά της Συνταγματικής Νομιμότητας στη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας που αφορά όλους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ενημέρωση σχετικά με διεκδικήσεις για την υπερωριακή αμοιβή των εκπαιδευτικών

Σε συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλλουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών της ΦΕ, ώστε να αμείβονται οι εκπαιδευτικοί για τις ώρες που εργάζονται εκτός ωραρίου εργασίας, τα δύο ΔΣ απέστειλαν τα ακόλουθα έγγραφα, αφού κάθε προσπάθεια για διάλογο με τη Διοίκηση έχει μέχρι στιγμής ναυαγήσει:

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση. Έκτακτη συνάντηση προέδρου της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες έκτακτη συνάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ για την πρόθεσή του να προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ζήτησε για το λόγο αυτό τις θέσεις και τις παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας για το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου Μπαλτά που είχε αναρτηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο opengov για δημόσιο διάλογο. Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό, ενώ είχε περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και ήταν έτοιμο προς κατάθεση στην Ολομέλεια, δεν ψηφίστηκε λόγω διάλυσης του Κοινοβουλίου για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Θετικά σημεία των διατάξεων του νομοσχεδίου Μπαλτά: