Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Σημαντική διάταξη σχετικά με επιλογή Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών αυξημένων προσόντων ως ειδικών συμβούλων του ΙΕΠ

Μια ακόμη διάταξη που πιστοποιεί το status των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως λειτουργών της εκπαίδευσης με δημόσια προϋπηρεσία ψηφίζεται στη Βουλή.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων μπορούν να επιλεγούν σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) με τη θητεία τους εκεί να θεωρείται, κατ’ εξαίρεσιν των κείμενων διατάξεων, ως εκπαιδευτική άδεια απεριόριστης διάρκειας.
Δείτε εδώ τη σχετική διάταξη.

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Επανασυστήνεται αυτοτελής Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας

Λαμβάνει οριστικά τέλος το καθεστώς ελλιπούς εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την Πολιτεία. Η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκε σκόπιμα από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλου μετά από σαφή εντολή μεγαλοσχολαρχών επανασυστήνεται ως αυτοτελής Διεύθυνση με αυξημένες αρμοδιότητες. Για πρώτη φορά συστήνεται Τμήμα Προσωπικού που θα ελέγχει κεντρικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (διοριστήρια, πειθαρχικά ζητήματα κ.λπ.). Επίσης, επανέρχεται η εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας στα ξένα σχολεία και γίνεται συστηματική η εποπτεία σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών. Για τα ξένα σχολεία καθώς και για τα φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας και τα ΚΞΓ ιδρύονται ξεχωριστά Τμήματα στη Διεύθυνση!
Πιο συγκεκριμένα: