Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση - Απάντηση

Με αφορμή επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς το Δ.Σ. του Συλλόγου μας (η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της), επισημαίνουμε τα εξής:

Οι θέσεις μας πάνω στο επίμαχο θέμα της αυθαίρετης εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου - Βαθμολογίου από τη Φ.Ε. είναι ήδη γνωστές εδώ και πολύ καιρό, τόσο στα μέλη του Συλλόγου μας (μέσω προσωπικής ενημέρωσής τους), όσο και σε οποιονδήποτε άλλον παρακολουθεί την ιστοσελίδα μας.

Το Δ.Σ. του ΣΔΝΦΕ έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες (κατόπιν έγκυρης νομικής καθοδήγησης, όπως πάντα) τόσο προς τη Διοίκηση της Φ.Ε., όσο και προς τους αρμόδιους φορείς τού ΥΠΔΒΜΘ και, συνεπώς, είναι εδώ και καιρό μέσα στις εξελίξεις αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Διευκρινίζουμε ότι σαφώς δεν είμαστε αντίθετοι σε οποιονδήποτε καλόπιστο διάλογο, πολύ περισσότερο τώρα που με τις προσπάθειες για αυθαίρετη εφαρμογή του Ν.4024/2011 θίγεται το σύνολο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της χώρας, τμήμα του οποίου είναι και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας της Φ.Ε.

Ωστόσο, το περιεχόμενο της επιστολής με τα υπονοούμενα και τις άδικες αιχμές εναντίον μας (για μια ακόμη φορά) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα συνεργασίας που η ΟΙΕΛΕ ευαγγελίζεται. Συνεπώς μας προβληματίζει, εφόσον θεωρούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο είναι το πνεύμα αλληλοσεβασμού.

Τέλος, ενδεχόμενη συνεργασία και, πολύ περισσότερο, συμπόρευση ενεργειών με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, στους οποίους δεν ανήκουμε, δεν μπορεί να γίνεται παρά μόνο μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών μας.

                                                                           ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                                                     
                                                                     ΓΡΑΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
                                                                     ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
                                                                     ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ
                                                                     ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
                                                                     ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υ.Γ.: Το "ς" στο "μονομερής", που μπήκε εκ παραδρομής, διορθώθηκε και ζητάμε συγγνώμη για το τυπογραφικό λάθος. Σας προτείνουμε να διορθώσετε και εσείς το "προτίθεται" στη δικιά σας ανάρτηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...