Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Προκήρυξη απεργίας για την Τετάρτη 10/2/2016

Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο 6/2/2016, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για την Τετάρτη 10/2/2016, ενεργοποιώντας την εξουσιοδότηση που έλαβε, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, από τη Γενική Συνέλευση του ΣΔΝΦΕ. Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΔΝΦΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/1/16, αναφέρει τα εξής: 

«Εξουσιοδοτώ το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ να κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε ημερομηνία που κρίνει σκόπιμο ως διαμαρτυρία για την άνευ προηγουμένου απαξίωση που εισπράττουμε ως εκπαιδευτικοί από τη Διοίκηση της Φ.Ε., μετά από 5 χρόνια συνεχιζόμενων, άδικων, αυθαίρετων και μη σύννομων περικοπών στις τακτικές μας αποδοχές, με αποκορύφωμα την επί τρίτο χρόνο μη καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Ζητάμε, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο του ΣΔΝΦΕ προς τη ΦΕ με αρ. πρωτ. 4053/22-12-15, την άμεση επαναφορά τουλάχιστον των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας των εκπαιδευτικών της Φ.Ε., οι οποίοι άλλωστε αποτελούν και την πλειονότητα των εργαζομένων».
Συνάδελφοι,

    Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ αγωνίζεται αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος για τη δικαίωση των αιτημάτων μας. Επειδή όμως ο εμπαιγμός και η απαξίωσή μας, τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά, έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της ΦΕ, το οποίο ταυτόχρονα θα αποτελεί και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στον αγώνα μας. Το πόσο ηχηρό θα είναι αυτό το μήνυμα, το αφήνουμε στη διακριτική σας ευχέρεια…

Φορέας του δικαιώματος της απεργίας είναι κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από το εάν είναι μέλος ή όχι της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κηρύσσει την απεργία.

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...