Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οικονομική προσφορά για αποφυγή ενδεχομένου διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος όσων δεν έχουν προβεί σε καταβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών


Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε την οικονομική προσφορά που λάβαμε από το δικηγορικό γραφείο «Χρυσάνθης Δ. Υφαντή & Συνεργατών», προκειμένου να συμμετέχουν όσοι πιστεύουν ότι το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι της ΔΕΗ) είναι άδικο και αντισυνταγματικό:

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σχετικά με το ζήτημα του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος όσων δεν έχουν προβεί σε καταβολή αυτού, σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο μας είναι σε θέση να αναλάβει την υπόθεσή των μελών σας, συντάσσοντας και κοινοποιώντας σχετικό εξώδικο προς τον παροχέα του ηλεκτρικού σας ρεύματος και καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος έναντι αμοιβής ανερχόμενης:

-       για τουλάχιστον 10 άτομα στο πόσο των 125 Ευρώ
-       για 11έως 16 άτομα στο ποσό των 110 Ευρώ
-       για 17 έως 20 άτομα στο ποσό των 85 Ευρώ
-       για 21 έως 30 άτομα στο ποσό των 60 Ευρώ
-       για 31 έως 40 άτομα στο ποσό των 50 Ευρώ
-       για 41 έως 50 άτομα στο ποσό των 35 Ευρώ και
-       για 51 και άνω άτομα στο ποσό των 25 Ευρώ.

Σε περίπτωση συνεργασίας μας, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν, πέραν της επισυναπτόμενης εξουσιοδοτήσεως και αντίγραφa
  1. των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος επί των οποίων συμπεριλαμβάνεται το Ειδικό Τέλος,
  2. αποδείξεις μερικής εξόφλησης των ως άνω λογαριασμών, δια των οποίων θα προκύπτει ότι έχουν εξοφληθεί οι σχετικοί λογαριασμοί πλην του ποσού που αντιστοιχεί στο Ειδικό Τέλος,
  3. σημείωμα επί του οποίου θα αναλύεται η αδυναμία πληρωμής του σχετικού τέλους, συνοδευόμενο από αποδεικτικά έγγραφα (πχ εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, κάρτες ανεργίας, αποδεικτικά προβλημάτων υγείας, αποδείξεις πάγιων και τρεχόντων εξόδων, ενοικίων, φροντιστηρίων, καρτών, δανείων κλπ).

Τέλος διευκρινίζεται ότι δια της ως άνω διαδικασίας δεν τακτοποιείται η οφειλή του «Ειδικού Τέλους Ακινήτων», η οποία θα βεβαιωθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ως «ληξιπρόθεσμη οφειλή», ενώ εν συνεχεία και εντός 60 ημερών από την κοινοποίηση της ως άνω βεβαίωσης, ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προς ακύρωσή της. Ωστόσο μέχρι τότε ελπίζουμε ότι το ως άνω ζήτημα θα έχει επιλυθεί δια της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ εκ της εξελίξεως αυτής θα καθοριστούν και οι ενέργειες τόσο αυτών που το κατέβαλαν όσο και αυτών που το οφείλουν.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.»

Συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι ο αριθμός των 51 ατόμων θα συμπληρωθεί και ότι τελικά η συμμετοχή του καθενός από εμάς θα ανέλθει στο συμβολικό ποσό των 25€. Παρακαλούμε, όσοι ενδιαφέρεστε, να το γνωστοποιήσετε στα μέλη του ΔΣ άμεσα. Επισημαίνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν και συγγενείς ή φίλοι σας. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας στο email του ειδικού γραμματέα του ΣΔΝΦΕ κ. Γιώργου Πετράκη.

Από το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...