Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΔΝΦΕ αποφάσισε κατά απόλυτη πλειοψηφία τη συμπόρευση με το κοινό πανεκπαιδευτικό μέτωπο (ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΛΜΕ)

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 9-9-2013, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΔΝΦΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης α)το 8ωρο ΩΠ λειτουργίας των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων και β) το πλαίσιο δράσης του Συλλόγου μας σχετικά με την απαράδεκτη εγκύκλιο Φ.18/93893/Δ5/12-7-2013.

Μετά από συζήτηση που ακολούθησε για όλες τις σχετικές εξελίξεις, η Συνέλευση ενέκρινε κατά απόλυτη πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας μέσω της απαράδεκτης εγκυκλίου Φ.18/93893/Δ5/12-7-2013 να υπαγάγει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Εργασίας και τα ιδιωτικά σχολεία στο Υπουργείο Εμπορίου, μια εξέλιξη που, αν πραγματοποιηθεί, θα καταργήσει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και θα  διαλύσει παντελώς τις εργασιακές μας σχέσεις καταλύοντας τα δικαιώματά μας. 


Η προσπάθεια να προστατευτεί το Δημόσιο Αγαθό της Παιδείας αφορά όλους μας. Κατά συνέπεια ο ΣΔΝΦΕ είναι αποφασισμένος να συμπορευτεί έμπρακτα με το κοινό πανεκπαιδευτικό μέτωπο (ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ,  ΟΛΜΕ)  και στηρίζει τις όποιες αποφάσεις για κινητοποιήσεις ληφθούν από τα ΔΣ των δευτεροβάθμιων Σωματείων.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε απεργία 24 ωρών (μονοήμερη) σε ημερομηνία που θα αποφασίσει το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ, σε κοινή γραμμή με την κινητοποίηση και τις μέχρι τώρα αποφάσεις του πανεκπαιδευτικού μετώπου (ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΛΜΕ), προκειμένου να παραμείνει η Ιδιωτική Εκπαίδευση υπό την κρατική εποπτεία και να μη θιγούν κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Συνάδελφοι, οι καιροί επιβάλλουν από μέρους μας συνεχή ενημέρωση, εγρήγορση και δράση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...