Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συντονιστής Τομέα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την άμεση επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Βαρυσήμαντο, εκτενές άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση του Συντονιστή της ΕΕΚΕ Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Τάσου Κουράκη δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή».

Στην αρχή του άρθρου γίνεται λόγος για την ισοπέδωση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και σε φροντιστήρια την εποχή του Μνημονίου. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τις παρανομίες στην αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων, ενώ μεγάλο τμήμα του άρθρου αφιερώνεται στην άρση της εποπτείας της πολιτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση με τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για την ακεραιότητα του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης που παρέχουν κατά το Σύνταγμα και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ο κ. Κουράκης καταλήγει με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει κυβέρνηση. Αφού τονίζει ότι το κόμμα στάθηκε τη δύσκολη αυτή περίοδο δίπλα στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό με 35 παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, τονίζει ότι «για όσο καιρό υφίσταται ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας, είναι ευθύνη της πολιτείας να περιφρουρεί και να εφαρμόζει το νομικό πλαίσιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, και τα δικαιώματα των μαθητών και των οικογενειών τους» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά και αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης» μέσω της επαναφοράς των εργασιακών σχέσεων στο προηγούμενο καθεστώς και την προστασία από τις απολύσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί στα ιδιωτικά σχολεία.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Τ. Κουράκη στην «Αυγή».

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...