Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ARSAKEIO και... μαντινάδες για κινητά...

Η μαντινάδα ή πατινάδα ή κοτσάκι είναι ποίημα που αποτελείται από δυο στίχους που συνήθως είναι δεκαπεντασύλλαβοι σε ομοιοκαταληξία ή και τέσσερα ημιστίχια που δεν ομοιοκαταληκτούν απαραίτητα. Αποτελεί μέσο αυθόρμητης λαϊκής έκφρασης σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, κυρίως όμως ως κατηγορία του νησιώτικου ελληνικού τραγουδιού στην Κρήτη, που είναι ξακουστή για τις μαντινάδες της.



ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ:

Επήγα κ'έβαλα 3G στο κινητό απάνω
όντα δ'αν είμαι στα βουνά το ίντερνετ να πιάνω


Το i-phone μου τα'παιξε κι όλο restart μου κάνει
και αν δε σάξει σύντομα, το μήνα δεν τον βγάνει

Γιατί καλό το i-phone, που'χει και touch οθόνη
μα δεν κατές την ταχινή ίντα σου ξημερώνει!

Κλήση που δέν'ειν εφικτή μοιάζει ο έρωτάς σου,
κι' εκτός δικτύου θα βρεθείς με τα καμώματα σου.

Kατερινάκι Kαστρινό μια χάρη θα ζητήξω
να μην αλλάξεις κινητό κι ύστερα δε σε βρίσκω.

Με τ'όπλο και το κινητό χώρια δεν κάνω βήμα
με το΄να στέλνω μήνυμα με τ'άλλο πάς στο μνήμα


Υ.Γ.:  Το μικρό αυτό αφιέρωμα στις μαντινάδες με θέμα τα κινητά τηλέφωνα, ουδεμία σχέση έχει με το παρακάτω μήνυμα που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων στα κινητά τους:


Είναι απορίας άξιο γιατί ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί την 1η Αυγούστου για την αυθαίρετη και παράνομη περικοπή των αποδοχών τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, δηλαδή αφού έχει γίνει η περικοπή. Μια τέτοια ενημέρωση θα είχε νόημα 5 ή 10 μέρες πριν, ώστε κάποιοι να μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους (π.χ. σε περιπτώσεις που ο λογαριασμός μισθοδοσίας είναι συνδεδεμένος με δάνειο ή με πιστωτικές κάρτες και υπάρχει εντολή αυτόματης εξόφλησης).

Δυστυχώς, στο μήνυμα αυτό από το "ARSAKEIO" δεν υπάρχει η δυνατότητα της δέουσας απάντησης... Αντί αυτού, μπορείτε να ενεργήσετε σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε προηγούμενη ανάρτηση στον ιστότοπο του ΣΔΝΦΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...