Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Έκτακτο : Άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε σχέση με την περικοπή των τακτικών αποδοχών μας

Συνάδελφοι,


Τις τελευταίες 24 ώρες (γιατί άραγε εν μέσω καλοκαιριού;) οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Φ.Ε. άρχισαν να λαμβάνουν συστημένες επιστολές από τη Φ.Ε. (υπογράφει ο κ. Χρυσανθακόπουλος) με τις οποίες ενημερώνονται, μεταξύ άλλων, για την επικείμενη περικοπή των αποδοχών τους. (Έχετε ενημερωθεί σχετικά από τον ιστότοπό μας και με προσωπική ενημέρωση στα mail σας.) Θεωρούμε (μετά από έγκυρη νομική συμβουλή) ότι ο κάθε εργαζόμενος ατομικά, εφόσον δεν συναινεί στην περικοπή αυτή, θα πρέπει να απευθύνει δήλωση προς τον εργοδότη, επί της οποίας θα εκφράζει την αντίθεσή του και την επιφύλαξή του περί προσβολής της εγκυρότητας μίας τέτοιας απόφασης.



Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν αντιταχθεί στην απόφαση αυτή του εργοδότη, θα μπορούσε η επιστολή του εργοδότη να εκληφθεί ως πρόταση τροποποίησης της ατομικής του συμβάσεως και η μη αντίδραση του εργαζομένου ως σιωπηρή αποδοχή αυτής. (Σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το έγγραφο της Φ.Ε., αντίγραφο θα υπάρχει και στον υπηρεσιακό σας φάκελο!!!). Σε περίπτωση δε που η αντίθεση του εργαζομένου δεν εκφραστεί εντός ευλόγου χρόνου, αλλά μετά την πάροδο μακρού χρονικού διαστήματος, ο εργαζόμενος θα διατρέχει τον κίνδυνο να υποστηριχθεί από τον εργοδότη ότι έχει αποδυναμωθεί το δικαίωμά του.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν αποδέχονται την επικείμενη περικοπή θα πρέπει εγγράφως να δηλώσουν την αντίθεση και επιφύλαξή τους. Στο ανωτέρω πλαίσιο, σας επισυνάπτουμε σχέδιο δηλώσεως που θα πρέπει ο κάθε εργαζόμενος ατομικά να καταθέσει.

Η γραπτή αυτή δήλωση θα πρέπει:

1. Για όσους βρίσκονται στην Αθήνα, να κατατεθεί στο πρωτόκολλο της Φ.Ε. μέχρι και την Παρασκευή 20/7/2012 (διότι αργότερα η Εποπτεία θα είναι κλειστή).

2. Για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών,
  • είτε να σταλεί με φαξ στη Φ.Ε. (210-6719725, 210-6778394) μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 με την ένδειξη «Να πρωτοκολληθεί». (Καλό είναι στη συνέχεια να πάρετε τηλεφωνικά τον αριθμό πρωτοκόλλου).
  • είτε να σταλεί με συστημένη επιστολή μέχρι την 1η Αυγούστου ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Κοκκώνη 18, Π. Ψυχικό, Τ.Κ. 154 52. (Προτείνουμε να πράξετε και τα δύο.)

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...