Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μερική αναδίπλωση για τη δεύτερη ξένη γλώσσα


Ένα βήμα πίσω σε σχέση με την αρχική του απόφαση, έκανε το υπουργείο Παιδείας στο θέμα με τους περιορισμούς στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά και τα γυμνάσια. Σύμφωνα με χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, τονίζεται ότι οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού θα διδάσκονται μία δεύτερη ξένη γλώσσα, βάσει της πλειοψηφούσας επιλογής των μαθητών.


Ωστόσο, διευκρινίζεται πως για να μη διαταραχτεί ο εκπαιδευτικός προγραμματισμός των μαθητών που φοίτησαν το σχολικό έτος 2010-11 στην Ε΄ δημοτικού και έχουν ήδη επιλέξει και διδαχτεί Β΄ ξένη γλώσσα, ορίζεται μεταβατική περίοδος ενός χρόνου.

Ως εκ τούτου, οι μαθητές που τη νέα χρονιά θα φοιτούν στη Στ΄ δημοτικού, θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη Β΄ ξένη γλώσσα που διδάχτηκαν στην προηγούμενη τάξη. Πάντως, το υπουργείο βάζει ως προϋπόθεση να υπάρχει ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα ενώ σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (απομακρυσμένες περιοχές), προϋπόθεση είναι οι 12 μαθητές ανά τμήμα. Αντίστοιχα, οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ γυμνασίου τη νέα χρονιά θα διδάσκονται Β΄ ξένη γλώσσα, με βάση την ύπαρξη εκπαιδευτικών με οργανική θέση στο σχολείο της αντίστοιχης ειδικότητας. Ειδικά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β΄ και Γ΄ γυμνασίου οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται μία συγκεκριμένη Β΄ ξένη γλώσσα, θα τη συνεχίσουν και την ερχόμενη χρονιά, με προϋπόθεση τους 15 μαθητών ανά τμήμα και την ύπαρξη αντίστοιχης οργανικής θέσης.

Χθες, το μεσημέρι καθηγητές γαλλικής και γερμανικής γλώσσας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια διαμαρτυρόμενοι για την σταδιακή κατάργηση, όπως λένε, της Β΄ ξένης γλώσσας.

Πηγή : alfavita.gr ( αναδημοσίευση από εφημ. "Έθνος" )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...