Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση : Γενική απεργία 19 Οκτώβρη 2011


Η κατάθεση από την κυβέρνηση του Νέου Μισθολογίου στη Βουλή, επιβεβαίωσε ακόμη και τους χειρότερους εφιάλτες του κόσμου της εργασίας.
Οι εκπαιδευτικοί – από τους  χειρότερα αμειβόμενους υπαλλήλους – βλέπουν τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους να εξανεμίζονται σε βαθμό εξαθλίωσης.
Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ η άθλια αντιμετώπιση της κυβέρνησης στους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Τώρα που και οι τελευταίες μάσκες έπεσαν, τώρα που οριστικά επέλεξαν να ταυτιστούν με τη βαρβαρότητα, κανείς μας δεν μπορεί να μείνει αδρανής.


Αν, λοιπόν, κάποιους από σας:
  • Δε σας απασχολεί ότι ο μισθός του νεοδιόριστου χωρίς προηγούμενη εργασία στο Δημόσιο γίνεται 660€ το μήνα (577€ για όσους εργάζονται για πρώτη φορά στο Δημόσιο με κρατήσεις ΙΚΑ), ενώ οι νέες τραγικές μειώσεις φθάνουν μέχρι το 23,96% του μισθού ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.
  • Δε σας εξοργίζουν οι παράλογες και αντισυνταγματικές έκτακτες εισφορές, οι περικοπές των επιδομάτων και τα αλλεπάλληλα ληστρικά χαράτσια που έχουν φέρει τους εκπαιδευτικούς κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης και της αξιοπρέπειας.
  • Σας ικανοποιεί το νέο βαθμολόγιο της ντροπής που προβλέπει προαγωγές για ελάχιστους μόνο εργαζόμενους (ποσοστό που φθάνει στο 20%) με τις ανάλογες επιπτώσεις στις μηνιαίες αποδοχές με αποτέλεσμα να προάγονται βαθμολογικά και μισθολογικά μόνο οι αρεστοί του συστήματος.
  • Δε σας τρομάζει η ιδέα ότι δε θα μπορείτε πια να ανταποκριθείτε στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.
  • Δε σας αγγίζει το γεγονός ότι όλοι έχουμε ευθύνη για το πού αφήνουμε, με την παρατεταμένη ανοχή μας, να κατρακυλήσει αυτή η χώρα.
  • Σας έχουν πείσει ότι η εργασία είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα.
ΤΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στην απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, θεωρώντας  ότι όλα τα παραπάνω είναι κρίσιμα για τη ζωή και το μέλλον μας και ότι θα ήταν απαράδεκτη η αποχή από αυτή τη μαζική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Συνάδελφοι, παρόλο που κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε και το πόσο σημαντικό είναι ακόμα και ένα ημερομίσθιο στον οικογενειακό προϋπολογισμό, σάς καλούμε να δώσετε το παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση της 19/10/11.  
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.
Υ.Γ. :  Μήπως τώρα το επίδομα της Φ.Ε. που αυθαίρετα περικόπηκε (205 ευρώ) ήταν κάτι παρά πάνω από υπερπολύτιμο για το βιοτικό επίπεδο των εκπαιδευτικών της Φ.Ε. και σε σχέση πάντα με την προσφορά τους στα Σχολεία μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...