Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Διευθύνσεις Εκπαίδευσης : Σε ισχύ το ήδη υπάρχον μισθολόγιο - βαθμολόγιο για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς!

Επειδή θεωρούμε ότι καθήκον μας είναι η έγκυρη ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μας και όχι η "ανεύθυνη παροδήγηση", σας πληροφορούμε ότι τα αρμόδια Γραφεία Εκπαίδευσης μάς ανέφεραν ότι δεν μας έχουν εντάξει στο Ενιαίο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο, ούτε έχουν μέχρι τώρα λάβει εντολή από το ΥΠΔΒΜΘ να το πράξουν. Ως εκ τούτου, οι βαθμοί και τα Μ.Κ. παραμένουν τα ίδια, δηλαδή ισχύει για μας το ήδη υπάρχον μισθολόγιο

Διευκρίνισαν δε ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές (ανακατάταξη) δεν μπορούν να γίνουν από τους ιδιοκτήτες ή τις διοικήσεις των ιδιωτικών σχολείων, παρά μόνο από τα αρμόδια Γραφεία Εκπαίδευσης, όπως ήδη έχει γίνει για τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων. 

Τέλος, σας παραθέτουμε το συμπέρασμα της δεκατετρασέλιδης γνωμοδότησης, που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογός μας, για το θέμα της ένταξής μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο: 

"... πέραν της γενικότερης αντισυνταγματικότητας που διέπει τις διατάξεις του Ν. 4024/2011, αυτές δεν μπορούν να εφαρμοστούν στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δεδομένου ότι οι τελευταίοι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ανωτέρω νόμου. Εξάλλου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι διδάσκοντες των ισότιμων σχολείων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 36 του Ν. 682/1977, λαμβάνουν τουλάχιστον τις εκάστοτε αποδοχές και τα πάσης φύσεως επιδόματα των ομοιόβαθμων εκπαιδευτικών, δυνάμενοι να λάβουν αποδοχές ανώτερες από αυτές των δημοσίων εκπαιδευτικών, ενώ το μισθολογικό τους πλέον καθεστώς έχει καθοριστεί με συλλογικές ρυθμίσεις, τις οποίες ο κρατικός νομοθέτης, ακολουθώντας την πηγάζουσα από συνταγματικές διατάξεις αρχή της επικουρικότητας της κρατικής ρύθμισης, δεν επιτρέπεται να καταργήσει."

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...