Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Tην πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω

Από αύριο η Ελλάδα παραδίδει την εθνική κυριαρχία της. Από αύριο, κανείς Έλληνας δε θα έχει σπίτι αλλά και κανένα περιουσιακό στοιχείο υπό την πλήρη κατοχή του. Από αύριο απλά θα είστε χρήστες των περιουσιακών σας στοιχείων, μέχρι κάποιος Γερμανός να αποφασίσει να σας τα στερήσει. Από αύριο τα παιδιά σας θα είναι υπόδουλα. Από αύριο ακυρώνονται όλοι οι αγώνες των προγόνων μας για ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Από αύριο...

Ιδού, μεταξύ άλλων, τι θα υπογράψουν σήμερα οι εθνοπατέρες:




Όλα αυτά, γίνονται για να αποφευχθεί το δήθεν χάος που δήθεν θα δημιουργηθεί αν οι Έλληνες πουν "ΌΧΙ" στη "σωτηρία" που τους προτείνεται (δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τον κ. Παπαδήμο η σωτηρία των τραπεζών, αλλά του λαού... ) , όπως ακούσαμε στο "κονσερβοκούτι" - διάγγελμα που  μετέδωσαν τα δοσίλογα ΜΜΕ, από έναν μη εκλεγμένο "πρωθυπουργό". Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!

Με πολύ απλά λόγια (όσο απλά χρησιμοποιήθηκαν και από τα ψεύδη που ακούστηκαν από την "κασέτα" του κ. "πρωθυπουργού"), σχολιάζουμε:

1) Ένα ελληνικό ΌΧΙ δε σημαίνει απαραίτητα χρεοκοπία, αν οι Γερμανοί (διότι δεν υπάρχει ΕΕ, αλλά Γερμανία και μαριονέτες) μπλοφάρουν. Δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, διότι δεν προβλέπεται και θα χρειάζονταν μήνες, αν όχι χρόνια για να δημιουργηθεί.

2) Θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις μας. Το ανέκδοτο της ημέρας! Ποιες καταθέσεις; Το μηνιάτικο (για όσους έχουν δουλειά) που μέχρι τις 15 του μήνα έχει εξαφανιστεί; Γιατί άλλες καταθέσεις δεν υπάρχουν. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αποσύρει τα χρήματά του, είτε για να καλύψει τις ανάγκες του, είτε τα έχει βγάλει στο εξωτερικό. (Άλλωστε τι χρειάζονται οι τράπεζες νέα ένεση 30-40 δισ. € από τη νέα δανειακή; )

3) Η ελληνική αγροτική παραγωγή επαρκεί για να καλύψει το 94% των αναγκών. Φυσικά, αν παραστεί ανάγκη (π.χ. αδυναμία εισαγωγής - το χειρότερο σενάριο) μπορούμε αναλόγως να αναπροσαρμόσουμε την παραγωγή στις ανάγκες μας ή και να εξάγουμε προϊόντα. Ακόμα και αν πάμε στη δραχμή, δε θα πεινάσουμε. Αυτό θα γίνει σίγουρα αν εφαρμόσουμε τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης.

4) Το πετρέλαιο, ούτως ή άλλως δεν το εισάγει το ελληνικό κράτος. Αυτοί που το εισάγουν (π.χ. όμιλος Βαρδινογιάννη) έχουν ασύλληπτα αποθεματικά σε ευρώ ή άλλα νομίσματα (όπως γινόταν και πριν την είσοδό μας στη ζώνη του ευρώ). Σε λιγότερο από χρόνο η Ελλάδα με τις κατάλληλες συμμαχίες μπορεί να είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα, να ικανοποιεί τις ανάγκες της και να εξάγει επιπλέον πετρέλαιο. Αυτό δε θα γίνει ποτέ αν εφαρμόσουμε τους όρους της νέας δανειακής, καθώς τίποτα δε θα ανήκει στην Ελλάδα.

5) Η Ελλάδα ακόμα και εκτός ευρώ (ακραίο σενάριο) μπορεί να συμμαχήσει γεωστρατηγικά και πολιτικά και με άλλες χώρες (ακόμα και με το "διάολο" αν χρειαστεί εφόσον οι πρώτες προφανείς επιλογές μας δε θελήσουν κάτι τέτοιο). Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν εφαρμοστεί η νέα δανειακή.

6) Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία είναι εύκολη υπόθεση. Σημασία έχει ότι με την κατάλληλη ηγεσία είναι διαχειρίσιμη και, το σημαντικότερο, επιτρέπει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της όντας ανεξάρτητη. Είναι τουλάχιστον μικρότητα και ανηθικότητα να δειλιάζουμε μπροστά σε 1-2 δύσκολα χρόνια σε σχέση με την εσαεί υποτέλεια των παιδιών μας.  (Το δικό μας "ευ ζειν" έχει τελειώσει ούτως ή άλλως, ας γίνει κατανοητό αυτό από όλους)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...