Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Απόφαση του Δ.Σ. της Φ.Ε. για αυθαίρετη και παράνομη μείωση των αποδοχών μας

Το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στη συνεδρία της Τετάρτης 4/7/2012, με θέμα ημερήσιας διάταξης "Συζήτηση επί οικονομικών προβλημάτων της Φ.Ε. που αφορούν στη λειτουργία των Σχολείων", αποφάσισε τη μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών της Φ.Ε. με περικοπή κατά 50% της "οικειοθελούς παροχής", όπως αυθαίρετα βαφτίστηκε μέρος των αποδοχών μας από 1η Ιανουαρίου του 2012. Η περικοπή αυτή ανακοινώθηκε ότι θα γίνει από 1η Αυγούστου 2012 και η καταβολή του μισθού μας θα γίνεται ανά δεκαπενθήμερο από εδώ και στο εξής.
Συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί απαράδεκτη και άδικη την απόφαση αυτή, που σπρώχνει τους εκπαιδευτικούς κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης και είναι αυτονόητο ότι, εάν δε δοθεί δυναμική απάντηση, η κατρακύλα των αποδοχών δε θα σταματήσει εδώ. Ως εκ τούτου είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο Νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη καταθέσαμε σχετική καταγγελία στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Καλούμε δε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα αναφορικά με τις αποδοχές μας.

Θα ακολουθήσει σύντομα λεπτομερής ενημέρωση πεπραγμένων και ενεργειών του Συλλόγου μας στα email σας.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...