Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σημαντική εξέλιξη - Μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από 15/6/2012 κι όχι από 1/11/2011

Αναδημοσίευση από ΟΙΕΛΕ

Η Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ κοινοποίησε σήμερα στις Περιφερειακές Δ/νσης Εκπαίδευσης και στις Δ/νσεις ΠΕ και ΔΕ όλης της χώρας επιστολή του Υπουργού Παιδείας με την οποία αποσαφηνίζονται ζητήματα εφαρμογής της γνωμοδότησης 214/2012, δηλ. της κατάταξης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε βαθμούς και κλιμάκια. Στην επιστολή αναφέρεται πως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου – Βαθμολογίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι η ημερομηνία της λήξης της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους (15/6/2012).


Επομένως, δικαιώνονται τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες και αντιθέτως αποδεικνύεται ότι υπηρεσιακά συμβούλια και διευθύνσεις που βιάστηκαν να κατατάξουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε βαθμούς και κλιμάκια με ημερομηνία ένταξης την  1/11/2011 ενήργησαν με μη σύννομο τρόπο.

Επίσης, στην επιστολή του Υπουργού τονίζεται ότι συλλογικά σύμφωνα ή συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και εργοδότες υπερισχύουν της 214/12, δηλ. του Ενιαίου Μισθολογίου.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο κι εδώ την επιστολή του Υπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...