Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙΕΛΕ: Εικόνες ντροπής στο συνέδριο του ΣΙΕΙΕ. Από την πίσω πόρτα σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. ΜΑΤ απωθούν διαδηλωτές εκπαιδευτικούς.

Την ώρα που ειρηνικοί διαδηλωτές-ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κρατώντας πανό της ΟΙΕΛΕ με τίτλο «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» στέκονταν συμβολικά έξω από το κτήριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του ΣΙΕΙΕ, απωθούνται από δύο διμοιρίες ΜΑΤ μετά από εντολή των σχολαρχών, από την πίσω πόρτα του κτηρίου εισήλθε η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. (οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος και Κεδίκογλου),μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και το μόνιμο χειροκροτητή κάθε προσπάθειας για παραχώρηση δημόσιων αγαθών – και μάλιστα επί πληρωμή! – σε ιδιώτες, Θάνο Τζήμερο.


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπως πριν από λίγους μήνες δεν είχε κανέναν ηθικό ενδοιασμό να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά, ενώ  την ίδια ημέρα είχε ανακοινώσει την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων από την τεχνική δημόσια εκπαίδευση, έτσι και σήμερα προσέρχεται εν χορδαίς και οργάνοις στο Συνέδριο του ΣΙΕΙΕ για να αποδεχθεί την πρόταση που τους κάνουν σχολάρχες, ΙΟΒΕ και ΣΕΒ, την υιοθέτηση του εκπαιδευτικού κουπονιού (voucher),  ενός χρεωκοπημένου νεοφιλελεύθερου θεσμού που απέτυχε πλήρως στο εξωτερικό κι εγκαταλείπεται, διότι προκαλεί σοβαρότατη βλάβη στα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών όπου εφαρμόστηκε (βλέπε Σουηδία, ΗΠΑ). Η παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, διόλου τυχαία δεν είναι. Ο εκτελεστικός βραχίονας της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρτυ για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης που επιχειρείται με μοχλό τα εκπαιδευτικά voucher.

Αλλά για ποιο λόγο να προβληματιστεί ο Υπουργός και η ομάδα του για πιθανή βλάβη της δημόσιας εκπαίδευσης; Με τον ίδιο τρόπο που έκοψαν ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης για να «τροφοδοτήσουν» με πελατεία τους κολοσσούς των ιδιωτικών ΙΕΚ, τώρα, ενώ κόβουν τη δημόσια χρηματοδότηση, συγχωνεύουν σχολεία, απολύουν εκπαιδευτικούς, καταργούν χιλιάδες αναπληρωτές με εκατοντάδες σχολεία να έχουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας, ετοιμάζονται να προσφέρουν ζεστό, κρατικό χρήμα στους σχολάρχες. Δεν έφθαναν φαίνεται τα 32 εκατομμύρια ετησίως από τη δραματική μείωση των αποδοχών μας. Δεν έφθαναν ούτε τα 12 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του ωραρίου, ούτε τα δεκάδες εκατομμύρια από την απελευθέρωση χρήσης των ιδιωτικών δημοτικών.

Έξω από το χώρο του συνεδρίου του ΣΙΕΙΕ τα ΜΑΤ απωθούν τους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Δεν επετράπη καν σε αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ που επιχείρησε να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας να φτάσει στην αίθουσα! Μέσα οι ευτυχείς επιχειρηματίες και το μισό υπουργικό συμβούλιο διαμοιράζουν τα κομμάτια της δημόσιας εκπαίδευσης. Να είστε σίγουροι κ. Υπουργοί και κύριοι του ΣΙΕΙΕ ότι αυτές τις εικόνες ντροπής οι χιλιάδες των συναδέλφων μας και η ελληνική κοινωνία δεν θα τις ξεχάσουν.

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...