Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με ενέργειες ΣΔΝΦΕ και πρόσφατες εξελίξεις για την παράνομη απόλυση εκπαιδευτικού με ΦΕΚ από τη Διοίκηση της ΦΕ

Σε συνέχεια της απόλυσης από τη Διοίκηση της ΦΕ εκπαιδευτικού με ΦΕΚ και 33 χρόνια υπηρεσίας, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση για το θέμα αυτό (7-11-14) μεταξύ εκπροσώπων των  Αρσακείων Σχολείων (ΣΔΝΦΕ και ΣΚΦΕ), του Pierce College (Ισοτίμων Σχολείων) και του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ.

Το Σάββατο 8-11-14 πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ του προεδρείου του ΣΔΝΦΕ για το σοβαρότατο αυτό θέμα, οπότε ομοφώνως και άμεσα, σε πρώτη φάση, αποφασίστηκαν τα εξής:
 
1. Κατάθεση έγγραφης διαμαρτυρίας του ΣΔΝΦΕ με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας (από κοινού με τον ΣΚΦΕ) προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΦΕ.
2. Κατάθεση έγγραφης καταγγελίας του ΣΔΝΦΕ με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας (από κοινού με τον ΣΚΦΕ, τους εκπροσώπους του Pierce College και την ΟΙΕΛΕ) προς τον Διευθυντή ΠΕ Β΄ Αθήνας κ. Βεντήρη.
3. Κατάθεση έγγραφης καταγγελίας του ΣΔΝΦΕ με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δερμετζόπουλο, που είναι αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (από κοινού με τον ΣΚΦΕ, εκπροσώπους του Pierce College και την ΟΙΕΛΕ).

Στις 10-11-14 εκπρόσωποι του ΣΔΝΦΕ και του ΣΚΦΕ επισκέφτηκαν το γραφείο του Προέδρου της ΦΕ με σκοπό να του επιδώσουν και προσωπικά τα αντίστοιχα έγγραφα διαμαρτυρίας τους.  Επειδή ο Πρόεδρος δεν βρισκόταν στα γραφεία ακόμα, τα έγγραφα επιδόθηκαν στη Γραμματέα του. Το σχετικό έγγραφο του ΣΔΝΦΕ κατατέθηκε επίσης και στο πρωτόκολλο της ΦΕ (αρ.πρωτ. 3755/10-11-14).

Στις 14-11-14 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας (από εκπροσώπους του ΣΚΦΕ και της ΟΙΕΛΕ) στον Διευθυντή ΠΕ Β΄ Αθήνας κ. Βεντήρη. Επειδή τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα ήταν αδύνατο λόγω ανυπέρβλητων υπηρεσιακών υποχρεώσεων να παραστούν εκπρόσωποι του ΣΔΝΦΕ, κατατέθηκε η έγγραφη καταγγελία με αρ.πρωτ. 14098/14-11-14. Πληροφορηθήκαμε από τους εκπροσώπους του ΣΚΦΕ και από τον ιστότοπο της ΟΙΕΛΕ ότι ο κ. Βεντήρης ήδη παρέπεμψε την υπόθεση στο ΚΥΣΠΕ, επιβεβαιώνοντας τις θέσεις όλων των Σωματείων.  Η διαβίβαση της καταγγελίας έγινε, σύμφωνα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, καθώς δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για να απολυθεί εκπαιδευτικός με οργανική θέση σε Ισότιμο Σχολείο. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν. 682/77 η απόλυση εκπαιδευτικού από Ισότιμο Σχολείο μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση του Υπουργού Παιδείας έπειτα από κατάθεση γνώμης του ΚΥΣΠΕ.

Επιπρόσθετα, στις 13-11-14 το θέμα των παράνομων απολύσεων εκπαιδευτικών των Αρσακείων Σχολείων έφτασε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας (πηγή: ΟΙΕΛΕ).

Ο ΣΔΝΦΕ συνεχίζει και παρακολουθεί το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα που αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς των Ισοτίμων Σχολείων και θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί και στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...