Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κοινό αίτημα ΣΔΝΦΕ και ΣΚΦΕ για συνάντηση με την Επόπτρια και τον Οικονομικό Διευθυντή, ώστε να διευθετηθεί οριστικά το θέμα των απλήρωτων υπερωριών

Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ έχει ήδη θέσει στη Διοίκηση της ΦΕ το ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών των εκπαιδευτικών, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως (βλ. έγγραφα 1, 2, 3). Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία επίσημη απάντηση δεν μας έχει δοθεί από τη Διοίκηση της ΦΕ. Σε συνέχεια των ενεργειών προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του ζητήματος των υπερωριών με διάλογο και συνεννόηση, τα Σωματεία των εκπαιδευτικών της ΦΕ (ΣΔΝΦΕ και ΣΚΦΕ) κατέθεσαν σήμερα κοινό αίτημα συνάντησης με την Επόπτρια και τον Οικονομικό Διευθυντή.

Τονίζουμε ότι η διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών ήταν -μεταξύ άλλων- και ομόφωνο αίτημα του Σώματος της ΓΣ του ΣΔΝΦΕ. Άλλωστε είναι ξεκάθαρη και η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας, που εξέδωσε έγγραφο στο οποίο διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε απασχόληση ιδιωτικού εκπαιδευτικού πέραν του προβλεπόμενου εβδομαδιαίου ορίου (30 ώρες για τους πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικούς και ανάλογο κλάσμα για τους μειωμένου ωραρίου) συνεπάγεται την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...