Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στη νέα Υπουργό Παιδείας σχετικά με παράνομους τίτλους σπουδών, μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

«Με την ευκαιρία της έλευσης νέας πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ επαναδιατυπώνει τα πάγια αιτήματά της προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ομόφωνα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να αποσταλεί επιστολή προς τη νέα Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως (που θα κοινοποιηθεί και στα υπόλοιπα κόμματα) στην οποία να γίνεται αναφορά στα βασικά ζητήματα ανομίας του χώρου, δηλ. στην αμφισβητούμενη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών, ιδίως δε των τάξεων που αντιστοιχούν σε επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (Γ’ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου), όπως πρόσφατα επισημάναμε με δημόσια ανακοίνωσή μας και στο όργιο αδήλωτης εργασίας και φοροδιαφυγής σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία μας τονίζει στην επιστολή της πως η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο με ιδιαίτερη ευθύνη του Συνδέσμου των ιδιοκτητών που επιβάλλει στα μέλη του να μη δηλώνουν δράσεις και αμφισβήτησε ακόμη και την καταχώριση στοιχείων των ιδιωτικών σχολείων στο myschool και πως πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης».

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...