Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ντροπή στους υπεύθυνους! Ακόμα μεγαλύτερη ντροπή στους αδιάφορους!!!

Στην Ελλάδα του 2011-2012 οι καταγεγραμμένες αυτοκτονίες είναι περισσότερες από τους θανάτους Ελλήνων τον πρώτο χρόνο της Κατοχής. Οι υπεύθυνοι θα έπρεπε -το λιγότερο- να ντρέπονται. Ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι αδιάφοροι που από το δικό τους μικρόκοσμο ο καθένας κοιτούν μόνο τον εαυτό τους, πολλές φορές με άλλοθι τα δικά τους φοβικά σύνδρομα...

Αναδημοσιεύουμε τη συγκλονιστική είδηση από το in.gr:

Ένας ηλικιωμένος άνδρας αυτοκτόνησε στις 09:00 την Τετάρτη καταμεσής της πλατείας Συντάγματος. Ο 77χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα και σοκαρισμένα μάτια των περαστικών. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας δεν είπε κάτι πριν θέσει τέλος στη ζωή του. Βρισκόταν ανάμεσα στα δέντρα στη δεξιά πλευρά της πλατείας. 

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στην περιοχή. Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας, που ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, άφησε σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 

Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα έγραφε πως «
η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου

[...]

Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργανώνουν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο.

«Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν".

"Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους" αναφέρουν.

Από το διαδίκτυο:
Απόψε όλοι στο Σύνταγμα! Του Στέφανου Μυτιληναίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ! Να παραιτηθεί η κυβέρνηση! Η αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού, σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, είναι ξεκάθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Αυτό λέει στο... σημείωμα που άφησε πίσω του. Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός! Είναι κάτι που όσοι μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους ήξεραν ότι θα συμβεί. Ήταν αναμενόμενο. Αργά ή γρήγορα κάποιος πολίτης θα έπραττε με αυτόν τον τρόπο. Σημάδια υπήρχαν. Ενδεικτικά: ο 70χρονος συνταξιούχος που κατέλαβε ένοπλος την Εφορία της Αγίας Παρασκευής, ο εργάτης που κράτησε όμηρο τον εργοδότη του στην Κομοτηνή. Και φυσικά οι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των κυβερνώντων και των πολιτικών που εφαρμόζουν!
Μας κυβερνάνε ανόητοι, δουλοπρεπείς πολιτικάντηδες, που οδηγούν το έθνος συνολικά και τον καθένα μας ξεχωριστά στον αφανισμό!
Απόψε το απόγευμα πρέπει να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα!
Να τιμήσουμε τον νεκρό συμπολίτη μας και στο πρόσωπό του όλους τους συνανθρώπους μας που οδηγήθηκαν στο θάνατο.
Να δείξουμε την απόφασή μας, ότι το πνεύμα του Κινήματος των Πλατειών δεν πέθανε, δεν κουράστηκε, είναι εδώ, είναι όλοι εμείς!

Από το facebook : Αναβίωση του φαινομένου των "Αγανακτισμένων" επιχειρείται σήμερα στο Facebook, με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου που δεν μπορούσε πλέον να εξασφαλίσει τα προς το ζειν και επέλεξε να μη γίνει βάρος για τα παιδιά του και να μην αναζητήσει τροφή στα σκουπίδια. Στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχουν "ανέβει" διάφορες σελίδες που προπαγανδίζουν την ιδέα συγκέντρωσης στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα, ως "φόρο τιμής", όπως αναφέρεται, "σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων". Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook είναι το ακόλουθο: "ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 6μμ Ειρηνικά και ενωμένοι, χωρίς βία και διαχωρισμούς. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων. Δείχνουμε την δύναμη της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της αντίστασης μας. Η εκβιασμένη από την εξαθλίωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...