Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε. με θέμα τις αποδοχές των εκπαιδευτικών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο ΣΔΝΦΕ απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε. επιστολή (αρ. πρωτ. ΦΕ 1344/15-4-2013) με θέμα τις αποδοχές των εκπαιδευτικών της Φ.Ε.

Στην επιστολή αυτή υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί της Φ.Ε. έχουν ήδη υποστεί δύο σημαντικότατες μειώσεις στις αποδοχές τους με αποφάσεις του Δ.Σ. της Φ.Ε., για τις οποίες έχουμε εκφράσει από την αρχή τη διαμαρτυρία μας και τη σαφέστατη αντίθεσή μας ως προς τη νομιμότητα των περικοπών αυτών, τόσο εγγράφως, όσο και προφορικά. Μιλάμε, βεβαίως, για το εκπαιδευτικό επίδομα της Φ.Ε. που περικόπηκε από τον Ιούλιο του 2010 και το 50% της φερόμενης ως "οικειοθελούς παροχής" από τον Αύγουστο του 2012.

Τονίζεται επίσης σ' αυτή την επιστολή η εξαιρετικά δυσχερής κατάσταση στην οποία έχουν πια περιέλθει οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί της Φ.Ε. σε αντιδιαστολή με τη συνεχιζόμενη προσφορά τους στα Σχολεία, η οποία κρατά το επίπεδο των Σχολείων της Φ.Ε. υψηλό και ανταγωνιστικό.


Παράλληλα ζητάμε από τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε. να μην αρκούνται μόνο σε προφορικούς επαίνους για τη δουλειά μας, αλλά να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας θέτοντάς τους ως προτεραιότητα.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τυχόν νέες περικοπές των αποδοχών μας (δώρων και μισθού), εάν κάτι τέτοιο υπάρχει ως σκέψη στη Διοίκηση της Φ.Ε., πέρα από την αντίθεσή μας ως προς τη νομιμότητα μιας τέτοιας περικοπής, θα θέσει τους συναδέλφους σε μια επιπλέον δοκιμασία. Αυτή θα τους οδηγήσει ακόμα πιο κάτω από τα όρια των αντοχών τους, που όπως αφουγκραζόμαστε καθημερινά τόσο στο οικογενειακό όσο και στο εργασιακό τους περιβάλλον, έχουν πια παντελώς εξαντληθεί.

Αναμένουμε, λοιπόν, έμπρακτα πια από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε. τη στήριξη των εκπαιδευτικών για να μπορούν να επιτελούν και στη συνέχεια, με αξιοπρέπεια το έργο τους.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φ.Ε.  


Υ.Γ. Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΦΕ, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...