Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ερώτηση - σταθμός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής υπογράφοντα τον Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό εργασίας για το θέμα της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Πηγή: ΟΙΕΛΕ


Το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (72 βουλευτές) με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ερώτηση (συνημμένη) προς τον Υπουργό Εργασίας για το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού που αποφάσισε μονομερώς η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών και άλλοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.

Στην ερώτηση περιγράφεται σαφώς το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και την εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμιά περικοπή Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και εν γένει σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα. Εκτιμώντας ότι η ενέργεια αυτή του Κολλεγίου Αθηνών αποτελεί την εκκίνηση της απόπειρας κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ρωτούν τον Υπουργό Εργασίας για το τι προτίθεται να πράξει, ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή και συνταγματική νομιμότητα και να ανακληθεί η παράνομη απόφαση της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών - και όσων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων – έχουν προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες.


Την ερώτηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ


(σ.σ. Μην περιμένετε τρίτους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για λογαριασμό σας. Στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, διότι ό,τι μας συμβαίνει γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης. 


Ο Μίκης Θεοδωράκης πριν από αρκετούς μήνες είπε το εξής: «Ο Έλληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς».


Είμαστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Ο καθένας θα κληθεί σύντομα να αναλάβει τις ευθύνες του, να πάρει τις αποφάσεις του... Το κόστος της αναμέτρησης δεν θα αποφευχθεί για κανέναν από εμάς. Στον ορίζοντα ανοίγονται δύο δρόμοι: Της αξιοπρέπειας και του ραγιαδισμού...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...