Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Επχειρούν να αποφύγουν τη δικαστική διαδικασία με παρασκηνιακό τρόπο οι ιδιοκτήτες που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα από τις επιθεωρήσεις εργασίας

Πηγή : ΟΙΕΛΕ

Για μια ακόμη φορά ορισμένοι σχολάρχες αποδεικνύονται υποκριτές και ανακόλουθοι. Ενώ εδώ και χρόνια ζητούν μετ’ επιτάσεως  οι διαφορές τους με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να λύνονται στα δικαστήρια, τώρα που φθάνει η ώρα για τη δικαστική εξέταση των παράνομων περικοπών των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έντρομοι καταφεύγουν σε παρασκηνιακές διαδικασίες, εκτός ακροαματικής διαδικασίας, για να γλιτώσουν μια ηχηρή ήττα. Κατέφυγαν στο Συμβούλιο Εφετών, ώστε να εξασφαλίσουν απαλλακτικό βούλευμα και η υπόθεση να μη φτάσει ποτέ στο δικαστήριο. Ακολουθούν, δηλαδή, την ίδια μεθόδευση που ακολούθησαν και στην περίπτωση των πλαστών τίτλων σπουδών της Άρτας, επικαλούμενοι λόγους παραγραφής, αλλά δυστυχώς για κάποιους η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στον Άρειο Πάγο. 


Επειδή εδώ και μέρες οι σχολάρχες πανηγυρίζουν μεγαλοφώνως, ισχυριζόμενοι ότι εξασφάλισαν το «νομικό ρουσφέτι» (αν και δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση), εμείς τους προειδοποιούμε να μην βιάζονται. Ό,τι κι αν συμβεί με το Συμβούλιο Εφετών, η ΟΙΕΛΕ θα φτάσει την υπόθεση της παράνομης περικοπής αποδοχών των εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος. Θα προσφύγει μέχρι τον Άρειο Πάγο και τα διεθνή δικαιοδοτικά δικαστήρια και θα ζητήσει τη συνδρομή του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Η παράνομη και αυθαίρετη καταπάτηση του εργατικού δικαίου δεν θα μείνει ατιμώρητη και οι εγχώριοι «κουκουλοφόροι» δεν θα κρύβονται για πολύ ακόμη πίσω από την κάλυψη της τρόικα και του μνημονιακού μπλοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...