Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πρετεντέρης καταγγέλλει τη συναλλαγή των σχολαρχών με την τρόικα και το ΔΝΤ!!!

Όταν ακόμη και ο Γ. Πρετεντέρης στηλιτεύει σε σημερινό του άρθρο στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Ηλίθιοι χωρίς σύνορα» τη συμπαιγνία σχολαρχών με τρόικα, ΔΝΤ, αλλά και Υπουργείο Παιδείας, για να νομοθετηθούν μαζικές απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία, τότε τα σχόλια περιττεύουν!
Στο άρθρο του ο κ. Πρετεντέρης γράφει πως οι φωστήρες-υπάλληλοι του ΔΝΤ σε συνεργασία με τους σχολάρχες επιχειρούν να καταπατήσουν ακόμη και το Σύνταγμα, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης των απολύσεων σε ιδιωτικά σχολεία και σημειώνει ότι το ΣτΕ έβαλε στοπ στις άνομες επιδιώξεις τους. Εκφράζει, μάλιστα, την απορία του πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να δέχεται τις υποδείξεις επιχειρηματιών και ΔΝΤ για μαζικές απολύσεις σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται.

Εμείς, βέβαια, γνωρίζουμε πως η αλήθεια είναι ελαφρώς διαφορετική, αν και η ουσία παραμένει η ίδια:  Ότι δηλαδή, όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει, τρόικα και σχολάρχες έχουν αγαστή συνεργασία εδώ και 2 χρόνια. Επειδή προφανώς ο κ. Πρετεντέρης άντλησε τις πληροφορίες του από ιστότοπο όπου δημοσιεύτηκε e-mail υπαλλήλου του ΔΝΤ προς στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας (την κ. Παπαδάκη, για το ρόλο της οποίας θα επανέλθουμε λίαν συντόμως) με το οποίο γίνεται «υπόδειξη» να νομοθετηθούν μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία και επειδή έχουμε δεχτεί ερωτήσεις για το θέμα, αποσαφηνίζουμε το ζήτημα:

Το mail αυτό ήταν «στημένο» κι έπειτα από συνεννόηση με τους πολιτικούς εγκεφάλους του Υπουργείου Παιδείας για να φανεί πως η τρόικα δήθεν πιέζει τον Αρβανιτόπουλο να νομοθετήσει, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Από το 2011 οι σχολάρχες έχουν καταθέσει τουλάχιστον 3 υπομνήματα προς την τρόικα με τα οποία, πίσω από την πλάτη των κοινωνικών φορέων, ζητούσαν να ισοπεδωθούν οι εργασιακές μας σχέσεις. Η τρόικα, όπως έπραξε και σε περιπτώσεις άλλων επιχειρηματικών αιτημάτων, έπαιξε το ρόλο του μεσολαβητή για να γίνει το «ρουσφέτι». Με την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης Σαμαρά και τον κομβικό ρόλο Αλέξανδρου Σαμαρά- του Προέδρου του Κολλεγίου και αδερφού του πρωθυπουργού – στα ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν χρειαζόταν πλέον η μεσολάβηση της τρόικα. Όμως η χρησιμότητά της ήταν καθαρά επικοινωνιακή. Το Υπουργείο Παιδείας, λίγο μετά την υπογραφή της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, έντεχνα διέρρευσε mails και έγγραφα από τους εκπροσώπους τρόικα και ΔΝΤ, με τα οποία – δήθεν - ζητούνταν αλλαγές στα εργασιακά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ήθελαν οι του Υπουργείου με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι δήθεν πιέζονται από τους «κακούς» δανειστές, την ώρα που οι ίδιοι μήνες πριν (από τον Οκτώβριο του 2012) είχαν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν από την πίσω πόρτα αυτά που η τρόικα τους «ζήτησε» τον Αύγουστο του 2013!!! Απόδειξη αυτού οι καταγγελίες σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών που το Κολλέγιο του Αλέξανδρου Σαμαρά παρανόμως κατέθεσε στο ΚΥΣΔΕ με επίκληση της ΠΥΣ 6/2012 και της μνημονιακής νομοθεσίας από τον Οκτώβριο του 2012, 10 ολόκληρους μήνες πριν η τρόικα ζητήσει την (αντισυνταγματική)  εφαρμογή των ίδιων διατάξεων για την ιδιωτική εκπαίδευση. (Επομένως στην περίπτωσή μας αυτοί που λύνουν και δένουν είναι κάποιοι πανίσχυροι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες που δραστηριοποιούνται  στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι οποίοι ουσιαστικά «συγκυβερνούν» με το επιτελείο Αρβανιτόπουλου το Υπουργείο Παιδείας, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά την τρόικα σαν «μπαμπούλα»).

Μέχρι και το Βήμα δεν άντεξε τη βουλιμία και τις δολοπλοκίες και τις συναλλαγές των σχολαρχών με τους τροϊκανούς!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!!!

Δείτε εδώ το άρθρο
 
Πηγή: ΟΙΕΛΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...