Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το υπουργείο Παιδείας κάνει την «πάπια» για το επίμαχο email και τον αδερφό του πρωθυπουργού

Του Βαγγέλη Τριάντη 

Η αποκάλυψη του koutipandoras για το επίμαχο mail της τρόικας προς το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και οι καταγγελίες κατά του αδερφού του πρωθυπουργού, προκάλεσαν σάλο. Όχι όμως και στο υπουργείο Παιδείας που προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος. 

Το στέλεχος του ΔΝΤ Niko Hobdari, εμφανίζεται στο email που αποστέλλει στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου Παιδείας Αθηνάς Πλέσσας Παπαδάκη, να ζητά από την ελληνική πλευρά, να άρει το προστατευτικό πλέγμα για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Το email φέρει ημερομηνία 5 Ιουλίου 2013. 

Λίγες μέρες μετά το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σχετική εγκύκλιο. Τα όσα περιείχε ήταν ακριβώς όπως τα είχε ζητήσει το στέλεχος του ΔΝΤ. Το προστατευτικό πλέγμα πάνω στους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα ξηλώθηκε εντελώς. Το υπουργείο Παιδείας εκτέλεσε με ακρίβεια τις εντολές που έλαβε από τους ξένους δανειστές και έδειξε με τον πλέον προφανή τρόπο, το πως λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση. 


Παρά τις αποκαλύψεις όμως, προς το παρόν το υπουργείο Παιδείας τηρεί σιγήν ιχθύος. Τόσο για το επίμαχο email όσο και για τις καταγγελίες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών όπως επίσης και κατά του αδερφού του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Σαμαρά.
Η ομάδα αυτή των επιχειρηματιών, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών, φέρεται να ζήτησε από το 2011 με σειρά υπομνημάτων από την τρόικα να παρέμβει και να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Και όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, βρήκαν θερμό συμπαραστάτη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. 

Το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό και το υπουργείο οφείλει να δώσει εξηγήσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...