Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Λυσσαλέα προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας (;) να καταργήσει τον Νόμο 682/77 και να απελευθερώσει τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καταλύοντας το Σύνταγμα!!!

Το βράδυ της Πέμπτης (27-3-14) παραδόθηκε στα κόμματα  το Σχέδιο Νόμου "Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 4046/2012 και άλλες διατάξεις" και σήμερα (28-3-14) κατατέθηκε στη Βουλή -προφανώς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος-, ώστε να ψηφιστεί την Κυριακή (30-3-14) το βράδυ. Οι 191 σελίδες του απαιτούν διαβούλευση μηνών από τους Βουλευτές, ώστε να ξέρουν τι ψηφίζουν, αλλα μάλλον αυτά είναι "ψιλά γράμματα" για μερικούς.


Δυστυχώς, καλά κρυμένη μεταξύ "ρυθμίσεων" για το γάλα και τις μεταφορές βρίσκεται η παράγραφος Ζ, η οποία μέσα σε 4 σειρές προσπαθεί να νομοθετήσει για μια ακόμα φορά υπέρ των Σχολαρχών - Ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, απελευθερώνοντας τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 8 του Συντάγματος, παρά το γεγονός ότι η τελευταία απόπειρα (εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου) είχε ανασταλεί από το ΣΤΕ και αναμένεται η τελική απόφαση! Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη νομοθετική απόπειρα για απελευθέρωση των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν η  τροπολογία του κ. Μπαμπινιώτη το 2012.

Ο ΣΔΝΦΕ αντέδρασε άμεσα καταθέτωντας σήμερα (28/3/14) σε όλους τους Βουλευτές (σε συνεργασία με τον ΣΚΦΕ) υπόμνημα-διαμαρτυρία, ώστε όλοι τους να είναι ενήμεροι για το τι πρόκειται να ψηφίσουν και ζητώντας την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής παραγράφου Ζ. Όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΔΝΦΕ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς και τα Σωματεία και τις επόμενες 48 ώρες θα καταβάλλουμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια να αποτρέψουμε τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης γενικότερα.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν όπως μπορούν (ακόμα και κοινοποιώντας σε κάθε γνωστό τους το υπόμνημα-διαμαρτυρία), προκειμένου να αποφευχθεί η -για τρίτη φορά- επιχειρούμενη διάλυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των εργασιακών μας σχέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...