Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Άκυρη η καταγγελία σύμβασης ιδιωτικής εκπαιδετικού των Αρσακείων Σχολείων

Μεγάλη νίκη και δικαίωση για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εποτελεί η πρώτη ακυρωτική απόφαση καταγγελίας σύμβασης ιδιωτικής εκπαιδευτικού (με 33 χρόνια υπηρεσίας και μάλιστα στο μέσο του διδακτικού έτους) από υπηρεσιακό συμβούλιο μετά από την ψήφιση του νόμου Αρβανιτόπουλου. 

Οι καταγγελίες σύμβασης για εκπαιδευτικούς των Ισοτίμων Σχολείων θα πρέπει να αιτιολογούνται σύμφωνα με τα άρθρο 37 του Ν.682/77 και κατόπιν να εξετάζονται από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Έγγραφο του ΥΠΟΠΑΙΘ που εκδόθηκε μετά από απόφαση του ΚΥΣΠΕ που συνεδρίασε στις 12/3/15 έκρινε ότι η καταγγελία σύμβασης είναι άκυρη λόγω μη αιτιολόγησής της βάσει της κείμενης νομοθεσίας για τους εκπαιδευτικούς των Ισοτίμων Σχολείων.


Η εξέλιξη αυτή είναι τεράστιας σημασίας για τον κλάδο, καθώς όσες Διοικήσεις Ιδιωτικών Σχολείων προβαίνουν σε αναιτιολόγητες απολύσεις πρέπει να κατανοήσουν ότι η συμμόρφωση με τις κείμενες διατάξεις των Νόμων και ο σεβασμός των θεσμών είναι ο καλύτερος δρόμος για τη δημιουργία κλίματος εργασιακής ειρήνης στο χώρο.

Πηγή: ΟΙΕΛΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...