Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Χαστούκι του ΣτΕ σε κυβέρνηση και Βενιζέλο για το χαράτσι της ΔΕΗ – Απειλούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τόσο καιρό τον κόσμο να το πληρώσει!

 “Χαστούκι” στην κυβέρνηση και στον συνταγματολόγο(;) κ. Βενιζέλο έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο απεφάνθη ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων! Πάντως έκρινε συνταγματική την επιβολή του.

Σύμφωνα με την απόφαση το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος, αλλά έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια (σ.σ. μας δουλεύει κανονικότατα η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη, αφού το "ειδικό τέλος" είναι πολύ πιθανό να παραταθεί  μέχρι το 2014 και... βλέπουμε... ).

Το ΣτΕ έκρινε ότι στην περίπτωση που το χαράτσι μετατραπεί σε πάγιο φόρο, τότε θα συνεδριάσει ξανά για το θέμα κρίνοντας αν τότε θα είναι συνταγματικό ή όχι…

Τόσο καιρό δηλαδή, απειλούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον κόσμο ότι θα τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα αν δεν πληρώσουν.

Γι’ αυτές τις απειλές, δεν πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους;

Αναδημοσίευση από www.olympia.gr

Συνάδελφοι, 

Σε σχέση με την "Οικονομική προσφορά για αποφυγή ενδεχομένου διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος όσων δεν έχουν προβεί σε καταβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών", που είχε λάβει ο σύλλογός μας από δικηγορικό γραφείο, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι σχετικές ενέργειες παγώνουν, κατόπιν των εξελίξεων.

Φυσικά, για όσους ενδιαφέρονται για την τήρηση του Συντάγματος προκύπτουν πολλοί προβληματισμοί. Η απόφαση του ΣτΕ  απλώς τηρεί τα προσχήματα, καθώς το "τέλος" ακινήτων εξακολουθεί και είναι αντισυνταγματικό από τη φύση του. Με αυτή την απόφαση, η κυβέρνηση απλά θα βεβαιώνει την οφειλή μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ, οπότε ακόμα και για μικρές ληξιπρόθεσμες οφειλές, το κράτος θα μπορεί να κατάσχει τα αντίστοιχα ποσά μέσω των τραπεζικών λογαριασμών μας. Ας μην ανησυχεί όμως όποιος χρωστάει εκατομμύρια ευρώ ή έχει "μαύρα" δισεκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτή την περίπτωση, κανείς δεν τον αγγίζει· μάλιστα απολαμβάνει την προστασία του συστήματος...

Συνάδελφοι, η ανεξάρτητη (;) δικαιοσύνη επέλεξε να παραβλέψει ότι το ΕΕΤΗΔΕ παραβιάζει πολλαπλά άρθρα του Συντάγματος.  Επιγραμματικά:
  • Καθένας συμμετέχει στα οικονομικά βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Οι άνεργοι και αυτοί που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας δεν έχουν τη δυνατότητα να το πληρώσουν. 
  • Απαγορεύεται η διπλή φορολόγηση για το ίδιο αντικείμενο εντός του έτους (ΦΑΠ ΚΑΙ ΕΕΤΗΔΕ).
  • Είναι αντισυνταγματική η άσκηση δημόσιας εξουσίας από την ΔΕΗ η οποία είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που σημαίνει ότι δεν μπορεί το χαράτσι να πάει ως χρέος σε δημόσιο ταμείο σε περίπτωση μη αποπληρωμής του.
  • Παραβιάζει  τη φορολογική ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας.
 Κατά συνέπεια, βάσει του ακροτελευταίου άρθρου του Συντάγματος (άρθρο 120), για όποιον πολίτη έχει αξία η τήρηση του Συντάγματος, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Τώρα αρχίζει.


Υ.Γ. Με τη σύνταξη και δημοσίευση του άρθρου αυτού, τηρείται το Άρθρο 25, παρ.4 σύμφωνα με το οποίο το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, και το Άρθρο 120 παρ.4, όπου αναφέρει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...