Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα γραφεία της Ομοσπονδίας. 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκαναν αναφορά σε όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων, αξιολόγηση, κατάργηση διετούς παραμονής στην οργανική θέση, επίδομα θέσης αναπληρωτών, μετεκπαίδευση - επιμόρφωση, δαπάνες για την παιδεία, προσχολική αγωγή, υγειονομική περίθαλψη, προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών μετά το 2010, υποσιτισμός μαθητών, επικείμενη κατάργηση ΚΕΔΔΥ) ζητώντας από τον Υπουργό να δώσει λύσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι βρίσκει λογικά τα αιτήματα όπως του διατυπώθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. Ζήτησε κατανόηση και μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς και να ακολουθήσει νέα συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις - διευκρινήσεις. 

Για την αξιολόγηση ανέφερε πως είναι ένα θέμα που έχει κοινωνική διάσταση. Πρέπει να είναι έντιμη και να μην οδηγεί σε απολύσεις. Αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του έργου του εκπαιδευτικού και ζήτησε την αντιπρόταση της Δ.Ο.Ε.. Απέκλεισε την ολοκληρωτική κατάργηση της αξιολόγησης. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι στις αρχές του Αυγούστου τα σχολικά βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία.

Από τη Δ.Ο.Ε.

 


Όσον αφορά στη συνάντησή του με τη ΔΟΕ και τα θέματα που απασχολούν τους δασκάλους, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας των Δασκάλων, καθώς ο ίδιος αισθάνεται δάσκαλος και είναι φυσικό να ξεκινήσει από τους δασκάλους τις συζητήσεις του με τους εκπαιδευτικούς, και προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου με τους εκπροσώπους τους. 

Παρά το περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο, καίρια θέματα, όπως είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε -όπως είπε- να μην είναι τιμωρητικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς, σημείωσε στις δηλώσεις του πως είναι ευκαιρία να υλοποιήσει ο κ. Μπαμπινιώτης όλα όσα είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας κατά το παρελθόν και παράλληλα αναφέρθηκε στη δέσμευση του υπουργού ότι τα βιβλία των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι στα σχολεία από τις αρχές Αυγούστου.

«Η Παιδεία είναι υπό διωγμόν», τόνισε, και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναξιοπρεπή διαβίωση, ενώ για το θέμα της αξιολόγησης, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κατηγοριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί ούτε να αξιολογούνται, με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Είμαστε -κατέληξε - αντίθετοι σε μια λογική αξιολόγησης- τιμωρίας των εκπαιδευτικών. 

Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση και με τους καθηγητές της ΟΛΜΕ
 
NAFTEMPORIKI.GRΤρίτη, 13 Μαρτίου 2012 16:01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...