Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση - Απόφαση για στάση εργασίας

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 9.00 - 12.00 την Τετάρτη, 28η Μαρτίου 2012, σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιωτικών και ισοτίμων σχολείων όλης της Ελλάδας.
Αίτημά μας είναι να αποσυρθεί η τροπολογία που ανατρέπει τις προϋποθέσεις των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αναιρώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα και υπονομεύοντας τα ισότιμα σχολεία και την κοινωνική τους προσφορά.

Συνάδελφοι,


πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρόκειται για ένα νέο καθεστώς που επιτρέποντας τις ανεξέλεγκτες και αναιτιολόγητες απολύσεις, ουσιαστικά "ακυρώνει" τις συμβάσεις εργασίας, "καταργεί' τη μονιμότητα, καταλύει κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και θέτει το μέλλον όλων μας σε πρωτοφανή κίνδυνο. Είναι ηθικό χρέος απέναντι στους συναδέλφους μας των υπόλοιπων ιδιωτικών σχολείων, αλλά πιο πολύ απέναντι στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να δώσουμε το παρόν σ' αυτή την κινητοποίηση. Σας καλούμε να συμμετέχετε στη στάση εργασίας απέχοντας από το διδακτικό σας έργο, αλλά φροντίζοντας να έχετε την εποπτεία των παιδιών, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά τους.
                                                                              
 Για το Δ.Σ.
                       Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας
                      Νίκος Γρατσίας                                                                           Μαρία Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...