Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Βουλιάζουν οι δρόμοι και οι πλατείες απο Δευτέρα - Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!. Συμμετοχή της ΔΟΕ στη 48ωρη.

Αναδημοσίευση από alfavita.gr

Απεργιακό «τσουνάμι» ξεδιπλώνεται απο τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα με αποκορύφωση την 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις στις 6 και 7 Νοεμβρίου όπου θα συζητηθεί στη Βουλή το πακέτο με τις ισοπεδωτικές περικοπές.
 
Την δευτέρα ανοίγουν τον χορό των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ «κόντρα στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ακόμη, μεταξύ άλλων, πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερ και εφημεριδοπώλες αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση»
 
Μαζι τους ξεκινούν και πανελλαδική αποχή έως την ερχόμενη Παρασκευή οι δικηγόροι ε απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα.
 
 
Οι εργαζόμενοι του Μετρό ΗΣΑΠ και Τραμ αποφασίζαν να τραβήξουν χειρόφρενο ξεκινώντας  επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη.
 
 
Με ανακοίνωση τους η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ θα δώσουν δυναμικό παρόν στην 48ωρη απεργία που καλεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ
 
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.
 
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τρίτη και Τετάρτη
 
Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική γενική απεργία.
 
Απεργιακός συναγερμός στην Υγεία
 
η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.
 
Στην απεργία με κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης  οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι
 
Λουκέτο στα φαρμακεία την Τετάρτη με απόφαση  του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
 
Και οι τραπεζοϋπάλληλοι στην 48ωρη
 
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΤΟΕ για συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική 48ωρη απεργία
 
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.
 
Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κυκλοφορήσουν μόνο λεωφορεία του ΟΑΣΘ με προσωπικό ασφαλείας, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...