Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οδηγίες προς αρχάριους: Πώς να κάνεις -εύκολα- ένα πραξικόπημα, χωρίς τανκς.

Το ότι όσα ζούμε τα τελευταία 3 χρόνια συνιστούν συνταγματική εκτροπή είναι μία (κομψά διατυπωμένη) άποψη που υποστηρίζεται από έγκριτους συνταγματολόγους και ανθρώπους του πνεύματος, ενώ παράλληλα τυγχάνει αποδοχής από την πλειοψηφία των Ελλήνων. Σε κάθε περίπτωση, ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει τη στάση τόσο της πολιτικής "ελίτ" του τόπου, όσο και της ελληνικής κοινωνίας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χρειάστηκε να γίνει και ένα εξόφθαλμο πραξικόπημα (κατά δήλωση μελών του ελληνικού κοινοβουλίου με σημερινές αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο), που δεν πρόκειται να προβληθεί σε κανένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας ή από τη μεγάλη μερίδα του ελληνικού Τύπου. Ευτυχώς, το τελευταίο οχυρό της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας, το διαδίκτυο, μάς επιτρέπει -ακόμα- να ενημερωνόμαστε από πολλές ανεξάρτητες πηγές.


Τι συνέβη λοιπόν; Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, που φέρνει τα επαχθέστερα μέτρα στην Ιστορία της Ελλάδας, τέθηκε θέμα αντισυνταγματικότητας από τους βουλευτές  Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Νότη Μαριά (Ανεξάρτητοι Έλληνες). Τότε, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης διενήργησε -ως όφειλε- ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν το ακόλουθο:


Ο πρόεδρος της Βουλής όμως είδε... άλλα! (Παρακαλούνται οι οφθαλμίατροι της χώρας να προσφέρουν τη δωρεάν βοήθεια τους σε ένδειξη αλληλεγγύης). Έκρινε πραξικοπηματικά συνταγματικό ένα νομοσχέδιο που μόλις είχε κριθεί αντισυνταγματικό!

Σε απάντηση του ξεσηκωμού των παρόντων βουλευτών, αποφάσισε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. Αντί όμως αυτή να γίνει εντός 10 λεπτών -όπως προβλέπει ο κανονισμός-, ώστε να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα της προηγούμενης δια εγέρσεως ψηφοφορίας, τελικά πραγματοποιήθηκε μετά από μιάμιση ώρα!!! Περιττό να σχολιάσουμε το τι έγινε. Τα sms, τα τηλέφωνα, τα ταξί και τα βουλευτικά αυτοκίνητα "πήραν φωτιά", ώστε να προλάβουν να καταφτάσουν οι μνημονιακοί βουλευτές και να αλλοιώσουν το αρχικό αποτέλεσμα! (φαίνεται ήταν σπίτια τους και διάβαζαν τις εκατοντάδες σελίδες του πολυνομοσχεδίου... ).



Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ειπωθεί... Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του...


Αναλυτική παρουσίαση, φωτογραφίες και βίντεο των γεγονότων μπορείτε να διαβάσετε στο newsbomb.gr  αλλά και σε πολλούς άλλους ελεύθερους διαδικτυακούς τόπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...