Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για τις συλλήψεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή τα γεγονότα  που έγιναν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της  απεργιακής διαμαρτυρίας εργαζομένων της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 15/11/2012 καθώς και τις συλλήψεις εργαζομένων που ακολούθησαν:

  • Καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου εκεί σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και καλεί την Κυβέρνηση αμέσως να παρέμβει, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη δρομολόγηση της δίωξής τους.
  • Ακόμη καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης εκπαιδευτικού, στο χώρο του σχολείου.
  • Η βία και οι συλλήψεις είναι λέξεις άγνωστες για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται σε αντίξοες συνθήκες να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους τις έννοιες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
  • Ας γνωρίζουν όλοι, ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν μαζί με τους Έλληνες πολίτες, τον αγώνα της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας, για να κρατήσει ακέραια ο Ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.


Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...