Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Επείγον : Άμεσες ενέργειες για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών της Φ.Ε.

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ.18/150576/Δ5 εγκυκλίου, για την οποία ενημερωθήκατε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με σχετικές εγκυκλίους καλούν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας τους και τυχόν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών τους (μαζί με τα σχετικά έγγραφα από το πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α., αν πρόκειται για τίτλο από Πανεπιστήμιο εξωτερικού) μέχρι τις 15/12/12, προκειμένου να γίνει η βαθμολογική και μισθολογική τους κατάταξη. Διευκρινίζεται ότι για τους μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους, χρειάζεται να κατατεθεί αίτηση αναγνώρισης συνάφειας. 

Καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Φ.Ε. να ελέγξουν, για την πληρότητά τους, τους υπηρεσιακούς τους φακέλους και να ενημερώσουν άμεσα εγγράφως μέχρι τις 15/12/12 την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τυχόν ελλείψεις (αναγνωρισμένη σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις προϋπηρεσία και τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών).


Αξίζει να σχολιαστεί ότι, ενώ η Διοίκηση της Φ.Ε. γνώριζε από 3/12/12 (τουλάχιστον για την περίπτωση του Ψυχικού με το υπ. αριθμ. 13845/03-12-12 έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας) τις σχετικές εγκυκλίους, για άγνωστους σε εμάς λόγους, επέλεξε να μην ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς. Κατόπιν ενεργειών (συνάντηση με τον Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας και με υπηρεσιακούς παράγοντες στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής) και πιέσεων του Συλλόγου μας, έφτασαν τα σχετικά έγγραφα στα γραφεία διεύθυνσης  των Σχολείων μας στις 12/12/12, ώστε -υπό ασφυκτική πίεση χρόνου πλέον- να προβούν οι εκπαιδευτικοί στις δέουσες ενέργειες.

Τέλος,  μετά την κατάταξή μας σε βαθμούς από τα αρμόδια Γραφεία Εκπαίδευσης, η βαθμολογική μας εξέλιξη θα παγώσει επ΄ αόριστον, καθώς κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να συνδέσουν την εξέλιξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πληρώνετε κάποιο χαράτσι ή κάποιο πανάκριβο -λόγω έμμεσης φορολόγησης- είδος πρώτης ανάγκης, ας έχετε κατά νου με ποιους τρόπους το κράτος χάνει έσοδα, σε ποιων τις τσέπες καταλήγουν και ποιοι τελικά καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...