Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σχέδιο νόμου στη Βουλή και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης ή το "λάθος του... μάγειρα";

Ο Υπουργός παιδείας κατέθεσε χθες το απόγευμα προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που σχετίζεται και με τις τρεις βαθμίδες τις εκπαίδευσης.

Στο σχέδιο νόμου δεν κατατέθηκε η τροπολογία για τις Μεταγραφές. Την Tρίτη θα κατατεθεί στην Βουλή.

Το άρθρο 39 (σελ 168) αφορά στην πρωτοβάμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Προσπαθώντας να διαβάσει και να κατανοήσει κανείς το άρθρο, καταλαβαίνει το μέγεθος της κατάντιας του ελληνικού "κράτους" σήμερα. Πρόκειται (το Σ/Ν) για ένα κακοσαρωμένο έγγραφο (προφανώς από κάποιον υπάλληλο που πληρώνεται αδρά για την αξιοσύνη του), με χειρόγραφους αριθμούς σελίδων, κομμένες σχεδόν όλες τις σειρές κ.α. Αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι αυτοί που νομοθετούν, από ποια συμφέροντα ελέγχονται, ποιοι είναι αυτοί που ψηφίζουν αυτά τα ακατάληπτα κείμενα γεμάτα ασάφειες (που κατά δήλωσή τους δεν τα διαβάζουν κιόλας) και τελικά πόσες δεκάδες χιλιάδες σελίδες νόμων έχουν ψηφιστεί την τελευταία τριετία, νόμων που δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται κατά το δοκούν του κάθε εθνοσωτήρα.


Σε κάθε περίπτωση, ας εξηγήσει κάποιος στους -μεταξύ άλλων- και πληροφοριακά αναλφάβητους "ηγέτες του έθνους", που κάθε μέρα μας σώζουν, τι είναι το ψηφιακό έγγραφο και ο υπερσύνδεσμος (hyperlink), ώστε να μπορεί ο μέσος πολίτης να κατανοήσει μια παράγραφο ενός άρθρου που παραπέμπει σε άλλο άρθρο, άλλου νόμου, που με τη σειρά του παραπέμπει σε άλλο άρθρο άλλου νόμου κτλ. Εκτός και αν ο στόχος τους είναι να επικρατεί ανομία, συνωστισμός στα δικαστήρια και να μη γνωρίζουν οι πολίτες τι ψηφίζεται σε κάθε περίπτωση, μέχρι να είναι πολύ αργά γι' αυτούς...


Αφιερωμένο στην ηγεσία μας (από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα επώνυμα σχόλια έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιευτούν...